Сучасна молодь буквально виросла на шаурмі. Її полюбляють на обідній перекус студенти під час навчання. Також таку страву зручно взяти із собою на пікнік чи у похід. Звичайно, шаурму краще готувати самому, вдома. Особливо враховуючи те, що час і техніка дозволяє. Навіть лаваш для шаурми можна зробити самотужки.
Звичайно, підлаштовуватися під уподобання кожного з членів сім’ї нелегко. Хтось, наприклад, їсть шаурму із бараниною. А комусь більше подобається курка. Дехто взагалі віддає перевагу хаосу у вигляді начинки: змішують кукурудзу, моркву по-корейськи, сир і картоплю фрі. Що ж, всі мають право на фантазію!
Нічого складного у приготуванні домашнього лаваша немає. Вам знадобиться всього 4 простих інгредієнти, півгодини часу та набита на тісто рука. Хоча навіть якщо ви і не спеціаліст з хлібобулочних виробів, з домашнім виробництвом тонкого лаваша в духовці впораєтеся!
Складові
Пшеничне борошно 360 г, Вода 200 мл, Соняшникова олія 20 мл, Сіль 0,5 ч. л.
Приготування
1. Борошно пересипте на очищену робочу поверхню. У склянці змішайте воду із сіллю. У гірці борошна зробіть поглиблення, перелийте туди рідину, олію. Замісити тісто. Місіть, поки воно не стане однорідним і еластичним.
2. З готового тіста сформуйте кульку, обмотайте її харчовою плівкою та залиште хвилин на 20. У холодильник можна не ховати. Після цього розкотіть тісто в ковбаску, розріжте її на 12 рівних частин. По черзі розкотіть кожну з частин тіста в найтонший коржик. Можете розтягнути її за формою листа чи надати форму тарілки. Працюючи з одним шматком тіста, інші краще накрийте плівкою. Так вони не обвітряться.
3. Випікайте лаваші в розігрітій до 220 градусів духовці до рум’яності. Ви побачите, коли буде готовий продукт. Спечений лаваш рясно збризкайте водою, накрийте рушником і залиште на 4 години остигати.
Такі лаваші краще готувати один за одним у цілий стос. Іде на все про все хвилин 30. Далі лаваші відпочивають уночі, а вже вранці вони готові до вживання.