Рецепт дня: Грузинська аджика без варіння

Бажаєте зробити страви з м’яса максимально пряними та смачними, отже, у вашому арсеналі має з’явитися справжня грузинська аджика. Найкраще приготувати її в домашніх умовах, адже у наших магазинах таку знайти просто неможливо.

Щоб зробити негостру аджику за тбіліським рецептом, оцет використовувати не доведеться. Також вам не потрібно нічого варити. Просто з’єднайте всі необхідні спеції. Додайте до них часник і олію, а вже за кілька годин насолоджуйтеся результатом.

Обов’язковий крок. Після того як ви змішаєте прянощі, залийте їх окропом. Це необхідно зробити на початковому етапі. Адже сухі спеції вбирають дуже багато вологи. Якщо пропустити крок із додаванням окропу, аджика згодом перетвориться на кам’яну масу. Бо прянощі вберуть у себе всю вологу.

складові
Солодкий мелений перець 80 г, Червоний перець мелений 20 г, Тим’ян 10 г, Коріандр 50 г, Хмелі-сунелі 100 г, Насіння кропу 10 г, Сіль 100 г, Часник 100 г, Оливкова олія 50 мл.

Приготування
1. У глибоку ємність всипаємо червоний мелений перець (гострий), хмелі-сунелі та мелений коріандр. Додаємо солодкий мелений перець, мелений чебрець (тим’ян) і подрібнене насіння кропу.

2. Заливаємо спеції окропом. Добре все перемішуємо до однорідної маси, що за консистенцією нагадує густу сметану. Очищаємо часник. Пропускаємо його через м’ясорубку або перемелюємо у ступці. Додаємо подрібнений часник до спецій. Всипаємо сіль.

3. Вливаємо оливкову олію. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти до розчинення солі. Накриваємо аджику кришкою. Залишаємо її за кімнатної температури на 8–10 годин.

4. Потім вам залишиться лише розкласти готову аджику по скляних баночках і щільно закрити.

Бажаєте зробити страви з риби або птиці цікавішими – додайте до них цю пряну смакоту. Аджика зробить м’ясо просто чарівним. Також ви можете використовувати її, готуючи маринад для шашлику. Для цього очистіть цибулю. Наріжте її кільцями. Додайте до нарізаного м’яса аджику, соєвий соус та цибулю. Більш ідеального маринаду для шашлику немає!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *