Рецепт дня: Східні солодощі джезер’є з моркви

Джезер’є – популярний турецький десерт, який готується шляхом уварювання моркви чи зерен гранату. Також зустрічаються його варіації з ківі або з гарбуза. У всіх випадках такі східні солодощі мають казковий смак. Сьогодні ми навчимо вас готувати джезер’є з моркви, що відрізняється дуже яскравим та апетитним кольором.

Для цього вам знадобиться досить недорогий набір продуктів. Морква, цукор, горіхи та кокосова стружка — основні компоненти для приготування цих східних ласощів, які можна купити в абсолютно будь-якому магазині.

Під час варіння овочів потрібно бути дуже уважним. Справа в тому, що під кінець приготування морква може швидко пригоріти на дні сотейника або каструльки. Тому радимо дуже активно її перемішувати, щоб не допустити цього.

Складові
Морква 500 г, Цукор 200 г, Кокосова стружка 80 г, Вода 1 скл., Ванільний цукор 7 г, Грецькі горіхи 60 г

Приготування
1. Очищаємо моркву. Натираємо її на дрібній тертці. Всипаємо моркву в сотейник. Додаємо цукор. Добре все перемішуємо. Вливаємо до моркви 0,5 скл. чистої води. Знову перемішуємо.

2. Відправляємо сотейник на плиту, встановивши середнє нагрівання. Всипаємо до моркви ванільний цукор. Все перемішуємо. Варимо моркву, періодично її помішуючи, до випаровування рідини.

3. Подрібнити горіхи. Всипаємо їх у поліетиленовий пакет. Стукаємо горіхи качалкою для отримання великої крихти.

4. Після випаровування всієї рідини із сотейника з морквою вливаємо ще 0,5 скл. води. Варимо все до однорідної густої маси, активно помішуючи. Коли рідина випарується, прибираємо сотейник із плити. Даємо охолонути.

5. Викладаємо на робочу поверхню великий шматок харчової плівки. Посипаємо її кокосовою стружкою, не допускаючи великої кількості прогалин.
6. На кокосовий шар викладаємо руками, змоченими водою, морквяну масу, що остигнула. Поступово розподіляємо її по стружці, формуючи прямокутний пласт. Посипаємо моркву подрібненими волоськими горіхами, злегка їх вдавлюючи.

7. З допомогою харчової плівки загортаємо все в дуже щільний рулет. Поміщаємо рулет у холодильник на 2 години. Готово!

Потім зніміть харчову плівку з рулету, роблячи це дуже акуратно. Далі розріжте його на маленькі шматочки. Попереджаємо, морква прилипатиме до ножа, тому його слід попередньо змочити водою.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *