У вас є 3 картоплини та 1 яйце? Вважайте, що основа для смачного пирога вже готова. Вовтузитися з розкочуванням тіста вам точно не доведеться. Адже сьогодні ви дізнаєтеся, як спекти рум’яний картопляний пиріг із грибами і тягучим сиром.
Після його дегустації їсти звичайне пюре вже не захочеться. Так як воно є ідеальною основою для ароматного пирога з начинкою. До того ж готується така ульотна страва не більше як за 40 хвилин.
Щоб зробити вечерю більш ситною, можете додати фарш в начинку або просто замінити ним гриби. Тільки м’ясо спершу потрібно буде обсмажити на сковороді. Під час термообробки фаршу можете додати до нього сушену зелень або ті спеції, які вважаєте за потрібні.
Складові
Картопля 3 шт., Яйце 1 шт., Пшеничне борошно 150 г, Молоко 50 мл, Сіль 2 ч. л., Чорний перець (мелений) за смаком, Цибуля 1 шт., Морква 1 шт., Вершкове масло 30 г, Шампіньйони 500 г, Твердий сир 150 г, Олія за смаком.
Приготування
1. Очищаємо великі картоплини. Нарізаємо їх шматочками. Заливаємо картоплю водою. Відправляємо картоплю на плиту та відварюємо до готовності.
2. Розминаємо картоплю з вершковим маслом товкачем до стану пюре (без грудочок). Вливаємо молоко. Знову подрібнюємо картоплю до однорідності. Робимо по центру пюре заглиблення. Вбиваємо в нього яйце. Перемішуємо до однорідної маси. Додаємо 1 ч. л. солі. Знову перемішуємо.
3. В отриману масу всипаємо просіяне пшеничне борошно. Замішуємо ложкою м’яке картопляне тісто, яке має бути однорідним.
4. Очищаємо цибулю. Нарізаємо її дрібним кубиком. Обсмажуємо цибулю на розігрітій сковороді зі олією до легкої золотистості.
5. Очищаємо моркву. Натираємо її на великій тертці. Додаємо моркву та сіль до цибулі. Добре перемішуємо. Обсмажуємо овочі до золотистості моркви. Даємо їм охолонути.
6. Нарізаємо печериці пластинами. Обсмажуємо їх на сковороді з додаванням солі, чорного меленого перцю та олії. Готуємо гриби до золотистості.
7. Форму для випікання діаметром 22 см застилаємо пергаментом. Викладаємо в неї картопляне пюре. Рівняємо його за допомогою ложки, змащеної олією. Викладаємо на картопля половину від загальної кількості грибів, рівномірно їх розподіляємо. Зверху на печериці поміщаємо обсмажені овочі. Рівняємо їх, використовуючи ложку.
8. Зверху викладаємо печериці, що залишилися. Накриваємо все фольгою. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин, встановивши нижнє нагрівання.
9. Натираємо на великій тертці твердий сир. Посипаємо ним пиріг. Відправляємо форму в духовку ще на 7-10 хвилин при 180 градусах (на верхнє нагрівання).
Коли пиріг трохи охолоне, дістаньте його з форми. Порубайте дрібно кріп чи петрушку, щоб прикрасити зеленню страву. Рекомендуємо подати такий картопляний пиріг зі сметаною. За бажання її можна буде додати до пирога, зробивши його смак ще ніжнішим.