Рецепт дня: Кавове печиво

Якщо ви ніколи не купуєте печиво у магазині, а намагаєтесь готувати випічку, яка залишається смачною протягом тижня, то цей рецепт кавового печива точно вас зацікавить.

Звичайно, кожен воліє готувати випічку, яка залишається їстівною і навіть смачною протягом кількох днів. Наприклад, вівсяне печиво чи галетне печиво. Але, ви повинні погодитись, такі десерти мають досить невиразний смак. Чого не скажеш про випічку з натуральною кавою. Її аромат приваблює не гірше реального напою, а смак змушує заспокоїтись і розслабитися. Оце сила!

Почніть зі збирання необхідних інгредієнтів. Список насправді досить простий. Більшість із цих продуктів завжди є в холодильнику порядної господині. Єдине, що вам потрібно буде зробити перед початком приготування, так це приготувати порцію натуральної чорної кави і остудити її. Вершкове масло, до речі, теж треба дістати із холодильника заздалегідь. Воно має бути м’яким.

Складові
Пшеничне борошно 270 г, Вершкове масло 120 г, Яйце 1 шт., Цукор 100 г, Ванільний цукор 1 ч. л., Розпушувач 1 ч. л., Крохмаль 50 г, Какао-порошок 30 г, Кава 50 мл, Сіль 1 дріб., Коньяк за смаком, Чорний шоколад 40 г

Приготування
1. У глибоку миску перекладіть розм’якшене вершкове масло. Туди ж відправте цукор, щіпку солі та ванільний цукор. Перемішайте все до однорідності силіконовою лопаткою.

2. Далі додайте в цю масу яйце, чайну ложечку коньяку або мигдального сиропу і каву, що охолола. Перемішайте інгредієнти вінчиком. Додайте крохмаль та перемішайте. Далі вмішайте в масу какао-порошок. Пшеничне борошно змішайте з розпушувачем. Поступово просівайте суху суміш у рідку масу. Замісіть тісто руками. Воно має вийти досить щільним та еластичним, не липнути до рук.

3. З кавового тіста відщипніть шматочки і сформуйте з них невеликі кульки діаметром близько 3 см. Кожну кульку вмочіть у цукрі, придавіть шматочком чорного шоколаду.

4. Викладіть майбутнє печиво на лист, вистелений пергаментом. Готуйте десерт у розігрітій до 160 градусів духовці 20 хвилин. Готове печиво перед подачею до столу повністю охолодіть.
До речі, чорний шоколад для печива можете замінити на молочний. Також замість нього можете використати «метелика» волоського горіха або взагалі ніяк не прикрашати випічку. Навіть без прикрас вона виходить дуже смачною та ароматною.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *