Рецепт дня: Картопляний суп без м’яса

Навіть без м’яса можна приготувати густу і поживну першу страву. У цьому нічого складного. Зваривши картопляний суп без м’яса, ви зрозумієте, що так воно і є. Адже він вийде дуже ароматним та наваристим.

Така перша страва здатна зігріти навіть у найсильніші холоди. Цей овочевий суп із дуже ніжним смаком – те, що треба в осінньо-зимовий період. Тому обов’язково зберігайте рецепт, щоб не втратити його.

Щоб ваша перша страва мала найніжніший смак, рекомендуємо додати до неї сметану. А загустити суп допоможе 1 ст. л. пшеничного борошна. Змішайте її з невеликою кількістю бульйону та влийте отриману суміш у каструлю для ідеальної консистенції страви.

Складові
Цибуля 1 шт., Морква 1 шт., Картопля 3 шт., Сіль, Чорний перець (мелений) за смаком, Огірки солоні 4 шт., Розсіл огірковий 2,5 ст. л., Овочевий бульйон 850 мл, Пшеничне борошно 1 ст. л., Сметана 100 г, Кріп 0,5 пуч., Соняшникова олія за смаком.

Приготування
1 Очищаємо велику цибулину. Дрібно її нарізаємо. Розігріваємо каструлю з олією. Обсмажуємо цибулю на середньому вогні до легкої золотистості.

2. Очищаємо картоплю. Нарізаємо кубиком. Додаємо картоплю в каструлю до цибулі. Перемішуємо все, використовуючи дерев’яну лопатку. Очищаємо моркву. Нарізаємо її невеликими шматочками. Додаємо моркву до решти овочів. Перемішуємо їх. Продовжуємо тримати на плиті.

3. Нарізаємо невеликими шматочками солоні огірки. Всипаємо їх у каструлю. Вливаємо до неї 750 мл овочевого бульйону. Добре все перемішуємо. Варимо на помірному вогні.

4. Добре промиваємо кріп. Дрібно його нарізаємо. Всипаємо зелень у суп. Додаємо сіль. Перемішуємо все. Доводимо суп до кипіння.
5. Зменшуємо вогонь. Варимо вміст каструлі протягом 15 хвилин під кришкою. Потім додаємо в суп сметану і добре перемішуємо.
6. В невелику ємність вливаємо 100 мл овочевого бульйону. Додаємо пшеничне борошно. Перемішуємо інгредієнти до однорідності. Вливаємо в суп отриману суміш і 2-3 ст. л. розсолу з-під огірків.

7. Додаємо чорний мелений перець. Перемішуємо все. Варимо суп на невеликому вогні протягом 5 хвилин. Готово!
Розлийте гарячий суп по тарілочкам і присипте його свіжою зеленню за бажанням. Також можете подати таку страву з ароматними часниковими грінками, які готуються у духовці. Це ідеальний варіант для обіду!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *