Рецепт дня: Швидкі горіхові трубочки

Ще з дитинства багато хто пам’ятає хрусткі трубочки із солодкою горіховою начинкою, відомі під назвою «Цигарки». Таке розсипчасте печиво подобалося всім без винятку. Мами та бабусі любили його за елементарний рецепт та бюджетні інгредієнти для приготування, а дітлахи – за бездоганний смак та ароматну начинку. Радимо спекти ці швидкі горіхові трубочки, щоб трохи поностальгувати.

З тієї кількості продуктів, що вказана в рецепті, у вас вийде 32 смачні печива з ідеальним наповненням. Це трохи більше 600 г хрустких трубочок до чаю, які зникатимуть одна за одною. Настільки вони гарні!

За бажання ви можете поєднати горіхи не з цукром, а з джемом. Так у вас вийде дуже смачна начинка для трубочок. Також ви можете наповнити це печиво сиром, вареним згущеним молоком, тушкованими яблуками з цукром і корицею або шматочками шоколаду. Для тих, хто не шанує волоські горіхи, це чудовий вихід із ситуації.

складові
Пшеничне борошно 280 г, Сметана 200 г, Вершкове масло 80 г, Розпушувач 0,5 ч. л., Сіль 1 дріб., Ваніль 1 дріб., Волоські горіхи 80 г, Цукор 40 г, Ванільний цукор 1 ч.л.

Приготування
1. У мисці з’єднуємо просіяне пшеничне борошно з розпушувачем, ваніліном та сіллю. Додаємо охолоджене вершкове масло. Перетираємо все руками до утворення дрібної крихти.

2. Додаємо сметану. Замішуємо однорідне тісто, яке не липне до рук. Накриваємо його харчовою плівкою. Прибираємо в холодильник на 15-20 хвилин.

3. Готуємо начинку. Подрібнюємо волоські горіхи до стану дрібної крихти, використовуючи блендер або гострий ніж. З’єднуємо їх із звичайним та ванільним цукром.

4. Розділяємо тісто на 4 однакові частини, кожну з яких розкочуємо у велике тонке коло завтовшки до 2 мм. Розрізаємо його на 8 трикутників.
5. На край кожного шматочка тіста викладаємо по 1 ч. л. горіхової суміші. Загортаємо краї, щоб начинка не розсипалася. Скручуємо все як звичайний рогалик. Виконуємо це з усіма інгредієнтами.
6. Викладаємо заготовки на лист, застелений пергаментом. Відправляємо їх у розігріту до 180 градусів духовку на 15–20 хвилин.

Готове печиво не відрізняється особливою рум’яністю. Саме тому такі трубочки з горішками слід щедро посипати цукровою пудрою, використовуючи ситечко. Не шкодуйте цього продукту для надання десерту більш апетитного вигляду.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *