Рецепт дня: Рулет із оселедця з плавленим сиром

Яскравий рулет із оселедця з плавленим сиром і морквою — шикарна закуска, яка може скласти конкуренцію знаменитій Шубі. Хоча вона має більше переваг, ніж цей новорічний салат. По-перше, готується такий рулет набагато швидше «Оселедця під шубою». По-друге, список інгредієнтів для цієї страви зовсім невеликий. По-третє, така закуска виглядає дуже ефектно і апетитно.

Дякуємо Ользі Матвій, кулінарному фудблогеру, за рецепт такого розкішного рулету. До речі, за її словами, замість відвареної моркви в начинку можна помістити солоний огірочок. З ним страва вийде не менш яскравою та смачною.

Щоб рулет у розрізі виглядав дуже красиво, радимо брати у начинку моркву розміром з філе риби. Тоді вам не доведеться займатися ювелірною роботою, яка полягатиме у викладанні великої кількості овочевих брусків.

складові
Оселедець 2 шт., Морква 1 шт., Плавлений сир 90 г, Вершкове масло 50 г, Чорний перець (мелений) 2 дрібки, Сіль за смаком, Кріп 0,5 пуч.

Приготування
1. Беремо малосольний оселедець. Акуратно видаляємо голову і всі нутрощі. Промиваємо оселедець під проточною водою.

2. Знімаємо плівку із риби. Проходимо ножем по хребту. Видаляємо всі кістки. Отримуємо в результаті 4 філе.

3. Відварюємо велику моркву в трохи підсоленій воді до готовності (приблизно протягом півгодини). Даємо їй охолонути.

4. Очищаємо моркву. Розрізаємо її на довгі смужки. Промиваємо кріп. Дрібно його нарізаємо.

5. У миску поміщаємо вершковий сир та розм’якшене вершкове масло. Додаємо сіль та чорний мелений перець. Пробиваємо все занурювальним блендером до однорідності.
6. До сирної маси додаємо подрібнений кріп. Ретельно все перемішуємо.
7. Застилаємо обробну дошку харчовою плівкою. Викладаємо на неї 2 філе однієї рибки. Поміщаючи їх трохи внахлест, щоб не було між ними зазору.

8.Викладаємо на рибу половину загальної кількості сирної маси. Хверху по центру викладаємо половину вареної моркви. Використовуючи харчову плівку, згортаємо все у щільний рулет. Те ж повторюємо і з інгредієнтами, що залишилися.

9. Відправляємо рулети на 3-4 години у холодильник для застигання начинки. Готово!

Якщо ви вже складаєте меню для святкування Нового року, радимо внести в нього такий рулет з оселедця. Його можна подати замість «Шуби» і отримати величезну кількість компліментів своїй кулінарній майстерності та невичерпній фантазії.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *