Будь-які страви, приготовані з гарбузом, навряд чи можна було б назвати улюбленими багатьма. Усі пам’ятають, як їх у дитинстві намагалися нагодувати гарбузовою кашею. Але тоді навіть запах було складно переносити, що вже казати про те, щоб спробувати її. Але після цієї смакоти ви зміните своє ставлення до цього овоча. Пропонуємо приготувати гарбузове суфле.
Цей десерт виходить особливо смачним. При цьому за запахом та смаком навіть складно зрозуміти, що він зроблений з гарбуза. Ця страва – відмінний варіант, щоб нагодувати дітей корисними солодощами, навіть якщо вони навідріз відмовляються пробувати гарбуз у будь-якому його вигляді.
Складові
Гарбуз 150 г, Цукор 3 ст. л., Яйце 2 шт., Пшеничне борошно 1 ст. л.
Приготування
1. Страва готується дуже швидко та просто. Отже, спочатку помийте гарбуз, очистіть його від шкірки і наріжте на кубики розміром 1 х 1 см.
2. Потім складіть нарізаний гарбуз у форму і запікайте в духовці або в мікрохвильовій печі до м’якості. Із приготовленого овоча потрібно зробити пюре за допомогою занурювального блендера. Замість блендера можна використовувати звичайне кухонне сито. Через нього перетираємо м’які шматочки гарбуза до однорідного стану.
3. Тепер приступаємо до приготування інших інгредієнтів. Відокремлюємо жовтки від білків і збиваємо їх із 2 ст. л. цукру. Потім додаємо до них гарбузову масу та 0,5 ст. л. борошна.
4. Яєчні білки теж стануть у пригоді для приготування суфле з гарбуза. Їх потрібно збити до загусання. Потім додаємо в них цукор і продовжуємо збивати, поки з’являться піки.
5. Змішуємо збиті білки з гарбузово-яєчною масою. Акуратно та плавно перемішуємо, щоб зберегти повітряну текстуру. Для приготування суфле нам знадобляться форми. Можна використовувати скляні, керамічні чи силіконові. Змащуємо їх вершковим маслом і присипаємо борошном.
6. Викладаємо готове гарбузове пюре з яйцями, заповнюючи 2/3 форми. Після цього зверху посипаємо цукром. Духовку розігріваємо до 200 градусів та запікаємо наш десерт протягом півгодини. Готовий десерт подаємо гарячим. Він відмінно підходить до молока та какао.
Будьте готові до того, що після приготування суфле може швидко осісти. Але його чудові смакові якості та чудовий аромат залишаються незмінними. Якщо ви ще думаєте, що приготувати з гарбуза, щоб усі члени сім’ї могли це їсти, спробуйте зробити таке суфле і порадуйте своїх рідних дивовижним десертом, що тане в роті.