Рецепт дня: Тісто на майонезі для смачної випічки

Для випікання смачних пирогів, пишних булочок та повітряних пиріжків необхідно замісити вдале дріжджове тісто. Щоб його зробити, ні молоко, ні кефір не потрібно використовувати. Замісіть універсальне тісто на майонезі, завдяки якому ваша випічка вийде незрівнянною.

Яйця та олія вам не знадобляться. Все тому, що ці інгредієнти входять до складу майонезу. Тому в додатковому їх використанні немає потреби. До речі, для замісу такого тіста можна використовувати або покупний, або домашній майонез. Другий варіант обіцяє набагато кращий результат.

Перед замісом тіста важливо перевірити, чи свіжі у вас дріжджі. Для цього з’єднайте їх із теплою водою, сіллю та цукром. Залишіть суміш на 10-15 хвилин на кухні. Після цього часу має утворитися пінна шапочка. Вона — показник того, що дріжджі добрі. Побачивши її появу, можете приступати до приготування тіста.

Складові
Майонез 150 г, Пшеничне борошно 500 г, Цукор 1 ст. л., Вода 300 мл, Сіль 1 ч. л., Сухі дріжджі 11 г.

Приготування
1. У невелику ємність всипаємо сухі швидкодіючі дріжджі. Вливаємо теплу воду.

2. Всипаємо до дріжджів сіль та цукор. Добре все перемішуємо. Залишаємо на 10 хвилин при кімнатній температурі. До дріжджової суміші додаємо майонез. Добре перемішуємо.

3. Двічі просіюємо пшеничне борошно у велику ємність. Додаємо до неї рідку суміш. Замішуємо однорідне тісто, яке не липне до рук.

4. Затягуємо миску з тістом харчовою плівкою. Забираємо його в тепле місце на годину-півтори.

Потім обминаємо тісто і починаємо працювати з ним. Випічка з такою основою виходить дуже смачною. Спробуйте замісити універсальне тісто на майонезі, щоб спекти шикарні булочки та пироги з різними начинками.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *