Рецепт дня: Лимонні тістечка

Домашні тістечка – це не завжди випікання бісквіту, приготування кількох видів крему та глазурі. Існують і досить прості рецепти таких ласощів. У вас не залишиться жодних сумнівів щодо цього, якщо ви приготуєте лимонні тістечка з пісочною основою.

Для такого яскравого десерту вам знадобиться цитрусовий сік. Він повинен бути свіжий. В цьому випадку смак крему буде більш насиченим. Щоб отримати 80 г соку, візьміть 2 лимони середнього розміру. Їх буде цілком достатньо.

Для випікання цих ласощів використовуйте квадратну форму розміром 20 на 20 см. Попереджаємо, що час приготування пісочного коржа може відрізнятися від вказаного в рецепті. Адже швидкість його випікання залежить від потужності духовки. Орієнтуйтеся на вигляд пісочної основи. Коли її краї підрум’яняться, можете витягти форму з духової шафи.

Складові
Пшеничне борошно 160 г, Вершкове масло 110 г, Яйце 2 шт., Цукрова пудра 30 г, Сіль 1 дріб., Лимонний сік 80 мл, Лимонна цедра 10 г, Цукор 180 г.

Приготування
1. У глибокій ємності з’єднуємо 130 г пшеничного борошна із цукровою пудрою. Додаємо сіль та вершкове масло. Перетираємо все руками до утворення однорідної крихти.

2. Застилаємо квадратну форму для випікання пергаментом. Викладаємо на дно пісочну крихту рівним шаром, злегка утрамбовуючи її. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.

3. Робимо цитрусову начинку. Натираємо на дрібній тертці цедру лимона. З’єднуємо її із цукром. Всипаємо 30 г пшеничного борошна. Перемішуємо все.

4. До сухих інгредієнтів додаємо великі яйця. Збиваємо все до однорідності. Вливаємо сік лимонний. Добре перемішуємо всі інгредієнти.

5. Виливаємо лимонну суміш на злегка остиглий корж. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку ще на 20 хвилин. Готово!
Остудіть десерт у формі за кімнатної температури, а потім помістіть його в холодильник на 60 хвилин для стабілізації крему. Потім вже можете розрізати ласощі на порційні шматочки, не забуваючи промивати ножа під проточною водою. Інакше квадратики не вийдуть акуратними. Потім присипте тістечка цукровою пудрою. До речі, зберігати такі цитрусові ласощі можна до трьох днів. Для цього помістіть тістечка в герметичний контейнер і відправте в холодильник.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *