Цей наваристий та ароматний суп приємно зігріє у зимову пору, швидко наситить та зачарує своїм смаком. І для цього не обов”язково готувати суп харчо за оригінальним кавказьким рецептом. Достатньо обрати його спрощений варіант, такий, як у шкільній столовій. Ви будете здивовані, якою смачною вийде ця страва.
Складові
Свинина 260 г, Картопля 120 г, Рис 50 г, Цибуля 1 шт., Томатна паста 40 г, Соняшникова олія 30 г, Цукор 1 дріб., Кінза 20 г, Часник 2 зуб., Помідор 2 шт., Сіль, Хмелі-сунелі, Червоний перець за смаком.
Приготування
1. Свинину відварюйте протягом 1,5 години. Далі дістаньте готове м’ясо з бульйону і трохи охолодіть. Наріжте картоплю кубиками і разом із рисом додайте в м’ясний бульйон. Варіть протягом 20 хвилин.
2. Цибулю наріжте кубиками і підсмажте на олії до золотистої скоринки. Натріть помідори на грубій тертці так, щоб в руках залишилася тільки шкірка. Додайте в сковороду томатну пасту і перемішайте. Додайте цукор. Тушкуйте пару хвилин. Кінзу крупно порубайте і відправте в сковороду. Часник натріть на дрібній тертці або пропустіть через прес. Також додайте до сковороди.
3. Все перемішайте. Готову засмажку пересипте в бульйон. Відварену свинину наріжте кубиком і додайте в бульйон. Додайте спеції, посоліть до смаку. Дайте супу прокипіти протягом 7 хвилин на повільному вогні.
Ось тепер суп готовий. Звичайно, щоб дотриматися грузинської традиції, ви можете додати до нього рубаний чилі та подрібнені волоські горіхи. Але ні того, ні іншого в харчо зі шкільної їдальні не було.