Рецепт дня: Маринована капуста з часником

Хрумка маринована капуста з часником і морквою – бажана закуска на будь-якому столі. Вона підходить практично під усі гарніри. Тому не має значення, яка тематика вашої вечері, такій страві гості будуть раді в будь-якому випадку.

Маленька порада. Якщо ви хочете, щоб закуска виглядала яскравішою, а її смак був ще цікавішим, можете додати до капусти болгарський перець. Візьміть 2 великі овочі. Промийте їх, видаліть плодоніжки та насіння. Потім наріжте солодкий перець соломкою і додайте його до решти овочів.

Для того, щоб правильно зробити маринад, вам необхідно використовувати склянку об’ємом 200 мл. Тоді всі пропорції будуть правильно дотримані, і ваша капусточка вийде надзвичайно пікантною і смачною.

Складові
Капуста білокачанна 1,5 кг, Морква 2 шт., Часник 4 зуб., Вода 1 л, Цукор 0,5 скл., Оцет 0,5 скл., Сіль 2 ст. л., Чорний перець (горошком) 10 шт., Соняшникова олія 0,5 скл.

Приготування
1. Відокремте верхнє листя капусти. Дрібно наріжте овоч за допомогою гострого ножа або овочечистки. Перекладіть капусту у велику глибоку ємність.

2. Очистіть моркву. Натріть її на тертці для моркви по-корейськи (або на тертці з великими отворами). Додайте овоч до капусти. Добре їх перемішайте.

3. Приготуйте маринад. Влийте в каструлю чисту воду. Всипте цукор та велику кам’яну сіль. Додайте лаврове листя та горошинки чорного перцю. Перемішайте всі інгредієнти.

4. Доведіть вміст каструлі до кипіння. Варіть маринад протягом 7 хвилин (до повного розчинення солі та цукру). Влийте в каструлю соняшникову олію та столовий оцет. Перемішайте все. Заберіть суміш із вогню.

5. Очистити часник. Розріжте зубчики на кілька частин. Додайте часник до капусти з морквою. Залийте овочі киплячим маринадом.
6. Помістіть на капусту вантаж. Залишіть її на ніч (хоча б на 10 годин) за кімнатної температури. Потім розкладіть капусту по чистим та сухим банкам. Щільно закрийте ємності та відправте їх на 24 години в холодильник. Готово!

Через добу хрумку та дуже пікантну закуску вже можна буде дегустувати. Зберігайте мариновану даним способом капусту не довше 14 днів у холодильнику. Хоча навряд чи вона зможе простояти у вас аж 2 тижні, адже розхватають таку смакоту миттєво.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *