Рекомендуємо скуштувати м’ясо з овочевим гарніром не в рукаві. Використовуйте для цього більш оригінальний спосіб. Як же незвичайно та смачно приготувати м’ясо з картоплею у духовці, щоб усі гості ахнули?
Якщо ви хочете приємно здивувати всіх під час вечері, подайте до столу філіжанки чи кухлики з ароматним наповненням. Запікайте прямо в них пряний фарш з картоплею — і слава найкращої господині точно закріпиться за вами.
Для більш ніжного смаку цієї страви радимо зробити швидкий і дуже вдалий соус на основі натурального йогурту. Беріть цей кисломолочний продукт без різних добавок та ароматизаторів у складі.
Складові
Картопля 6 шт., Свинячий фарш 400 г, Твердий сир 150 г, Цибуля 1 шт., Часник 2 зуб., Панірувальні сухарі 2 ст. л., Сіль 3,5 ч. л., Чорний перець (мелений) за смаком, Петрушка 0,25 пуч., Паприка 1 ч. л., Яйце 5 шт., Олія 6 ст. л., Йогурт 1 скл., Кріп 1 ст. л., Пшеничне борошно 0,5 ст. л.
Приготування
1. Очистіть картоплю від шкірки. Покладіть її в каструлю. Залийте коренеплоди водою та додайте сіль. Відваріть їх до повної готовності. Потім приберіть з плити і злийте рідину.
2. Очистіть цибулю. Натріть її на тертці з дрібними отворами. Пропустіть очищений часник через прес. Додайте його і цибулю в глибоку ємність до свинячого фаршу. Гарненько промийте петрушку. Подрібніть її. Додати петрушку і 1 яйце до м’яса. Всипте панірувальні сухарі, мелену паприку, сіль, перець і 1,5 ч. л. солі.
3. Влийте у фарш 4 ст. л. олії. Ретельно перемішайте усі інгредієнти. Викладіть фарш у чашки, дно та стінки яких змащені олією. Поступово розподіліть м’ясо руками по стінках.
4. Натріть на тертці твердий сир. Посипте ним м’ясо. Зверху на натертий сир викладіть по одній відвареній картопліні в кожну чашку.
5. Приготуйте соус. У миску вбийте 4 яйця. Додайте натуральний йогурт, пшеничне борошно та 1 ч. л. солі. Добре все збийте, використовуючи ручний віничок.
6. Промийте під проточною водою свіжий кріп. Дрібно наріжте зелень. Всипте її в соус. Ретельно перемішайте всі інгредієнти до отримання однорідної суміші.
7. Полийте соусом картоплю, викладену в чашки. Поступово його розподіліть. Викладіть чашки на лист. Відправте в розігріту до 200 градусів духову шафу на 25 хвилин.
Цю страву слід подавати до столу, поки вона гаряча. Ох і смачна трапеза на вас чекає з таким смакотою. А ви раніше пробували готувати картоплю з м’ясом не в рукаві чи в горщиках, а у звичайних горнятках?