Коли ввечері до чаю хочеться чогось солоденького, а до магазину виходити ну зовсім немає бажання, вас врятує цей швидкий рецепт. Ліниві рулетики з пісочного тіста розлітаються не гірше, ніж покупні солодощі.
Таке пісочне тісто підходить для будь-якого виду випічки, чи то вишневий пиріг чи просте домашнє печиво. Але найсмачнішими виходять ці рулетики. Головне – притримати на полиці джем: його знадобиться всього кілька ложок. Десерт дуже смачний, а список інгредієнтів досить скромний. Звичайно, вам знадобиться борошно та вершкове масло – без них ніяк. А ось начинка може бути різною. Наприкінці рецепту запропонуємо кілька варіантів.
Складові
Вершкове масло 90 г, Пшеничне борошно 160 г, Цукор 40 г, Сметана 60 г, Розпушувач 2 г ,Варення 80 г
Приготування
1. Почнемо із приготування ніжного пісочного тіста. Борошно пшеничне і розпушувач просійте в глибоку миску. До них додайте цукор. Перемішайте інгредієнти.
2. Натріть у миску із сухими інгредієнтами злегка підморожене масло. Руками швидко розітріть масу до однорідної крихти. Далі введіть у неї сметану чи йогурт. Замісіть туге тісто і зберіть його в грудку.
3. Довго тісто вимішувати не варто. Рекомендуємо відправити його в холодильник на 15 хвилин, щоб з ним було легше працювати. Потім приступайте до виготовлення рулетиків.
4. Тісто розділіть на 4 частини. Кожну розкотіть у тонкий пласт, змастіть коржі улюбленим джемом і загорніть у рулет. Кожен рулет поділіть навпіл або на три однакові рулетики.
5. Викладіть заготовки на невеликій відстані між ними на вистелений пергаментом лист. Випікайте десерт близько 25 хвилин у розігрітій до 170 ° C духовці. Готові ласощі посипте цукровою пудрою.
Щодо начинки, обмежуватися джемом необов’язково. Дуже смачною виходить така випічка, наприклад, із шоколадом чи сиром. Навіть порожні, змащені всередині вершковим маслом, рулетики чудово підійдуть до вечірнього чаювання. Готуйте із задоволенням!