Рецепт дня: Пиріг з шоколадом та вишнею

У приготуванні шоколадного бісквіту є низка нюансів, які можуть призвести до забиття тіста. Дотримуючись двох простих правил, ви зможете спекти легкі і повітряні ласощі. Як без зайвих проблем приготувати бісквітний пиріг з шоколадом та вишнею?

По-перше, забудьте про надмірне перемішування тіста. Адже це може призвести до втрати легкості бісквіту. Використовуйте легкі рухи. По-друге, не відкривайте часто духовку під час випікання пирога, щоб не втратити тепло. Тому що воно необхідне для рівномірного підйому бісквіту.

Бісквітна випічка та глазур — найкращі друзі. Однак варто знати одну хитрість у приготуванні шоколадного покриття для пирога. Якщо на поверхні глазурі, вилитої на пиріг, утворилися бульбашки повітря, проткніть їх за допомогою зубочистки. Завдяки цьому вона вийде надзвичайно красивою.

Складові
Яйце 2 шт., Цукор 300 г, Молоко 200 мл, Соняшникова олія 90 мл, Пшеничне борошно 210 г, Какао-порошок 80 г, Сіль 0,5 ч. л., Сода 1 ч. л., Оцет 1 ст. л., Вишня 250 г, Сметана 150 г ,Вершкове масло 60 г.

Приготування
1. Просіюємо в глибоку ємність 200 г пшеничного борошна та 40 г какао-порошку. Всипаємо 200 г цукру, сіль та харчову соду. Перемішуємо все віничком до однорідності.

2. Вливаємо до сухих інгредієнтів молоко кімнатної температури та олію. Вбиваємо яйця. Перемішуємо віничком до однорідної консистенції. Вливаємо столовий оцет. Знову все перемішуємо.

3. В глибоку ємність поміщаємо заморожену вишню без кісточок. Всипаємо до неї 10 г пшеничного борошна. Добре перемішуємо.

4. Дно форми для випікання застеляємо пергаментом. Вливаємо до неї третину від загальної кількості шоколадного тіста. Зверху викладаємо половину ягід, рівномірно їх розподіляючи.

5. Заливаємо вишню ще однією частиною тіста. Потім викладаємо другу половину ягід. Заливаємо їх тістом, що залишилося. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 60-70 хвилин.
6. Даємо пирогові охолонути протягом 10-15 хвилин при кімнатній температурі. Потім витягаємо випічку з форми, поміщаючи її на решітку верхньою стороною донизу. Видаляємо пергамент.

7. У повністю остиглого пирога зрізаємо верхню суху скоринку. Подрібнюємо її до стану дрібної крихти руками або за допомогою блендера.

8. Готуємо глазур. У сотейник всипаємо 40 г какао та 100 г цукру. Добре перемішуємо. Додаємо сметану. Знову перемішуємо. Відправляємо сотейник на вогонь. Варимо його до повного розчинення цукру, постійно все помішуючи. Доводимо суміш до кипіння. Уварюємо її на повільному вогні до загусання протягом 30 секунд.

9. Забираємо сотейник із вогню. Додаємо в нього розм’якшене вершкове масло, нарізане кубиками. Перемішуємо до отримання однорідної консистенції. Відкладаємо 2 ст. л. шоколадної глазурі для змащування боків.

10. Поміщаємо бісквіт на блюдо (верхівкою донизу). Встановлюємо роз’ємну форму, внутрішні стінки якої заздалегідь застилаємо харчовою плівкою. Заливаємо верх пирога глазур’ю. Поступово її розподіляємо.
Відправляємо пиріг у холодильник до повного застигання глазурі. Потім витягаємо його з форми. Змащуємо боки десерту відкладеною глазур’ю. Посипаємо їх бісквітною крихтою, рівномірно її розподіляючи.

Шоколадний пиріг з ягодами – справжня насолода для любителів солодкого. Однак для повного розкриття смаку такого десерту необхідно вибрати для нього відповідного супутника. Якщо вас можна назвати фанатом кави, подайте бісквітний пиріг з філіжанкою ароматного еспресо. Цей гарячий напій посилить глибину смаку шоколаду.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *