Рецепт дня: Кавовий пиріг на воді

Порадуйте близьких смачним солодким блюдом у піст, приготувавши кавовий пиріг на воді. Для замішування тіста ні молоко, ні вершкове масло, ні яйця використати не доведеться. Вам знадобиться лише найбюджетніший набір продуктів.

Незважаючи на використання лише максимально доступних інгредієнтів, у вас вийде фантастично пишний та ароматний пиріг. За його легкість і висоту відповідатиме сода, гашена оцтом, а за дивовижний запах — додавання кави та какао.

Ви можете дуже легко і швидко перетворити таку просту випічку на розкішний торт. Для цього розріжте готовий пиріг на 2-3 коржі. Зріжте тонкий шар верхівки і подрібніть її до стану крихти. Змастіть коржі, також боки кавової випічки джемом (наприклад, абрикосовим) або кремом. А потім присипте десерт бісквітною крихтою.

Складові
Пшеничне борошно 1,5 скл., Кава 1 ч. л., Вода 200 мл, Какао-порошок 4 ст. л., Цукор 200 г, Соняшникова олія 50 мл, Сода 1 ч. л., Оцет 1 ч. л.,  Сіль1 щіп.

Приготування
1. Всипаємо в чашку розчинну каву. Заливаємо окропом та перемішуємо. Залишаємо напій при кімнатній температурі для охолодження.

2. У глибоку ємність всипаємо просіяне пшеничне борошно. Додаємо какао-порошок та сіль. Вливаємо до сухих інгредієнтів каву, що злегка охолола. Добре все перемішуємо.

3. Гасимо соду столовим оцтом. Додаємо її до кавової маси. Вливаємо 40 мл олії. Замішуємо максимально однорідне тісто (без грудочок).

4. Дно та боки форми для випікання змащуємо соняшниковою олією. Виливаємо до неї кавово-шоколадне тісто. Поступово його розподіляємо.

5. Розігріваємо духову шафу до 180 градусів. Відправляємо форму з майбутнім пирогом на 30–40 хвилин. Ідеальна випічка готова!
Постарайтеся не перетримати кавовий пиріг у духовці. В іншому випадку у нього буде дуже жорстка скоринка. До речі, пам’ятайте, що випічку можна розрізати на коржі та змастити варенням. Також рекомендуємо зробити прошарок із апельсинового крему. Для цього всипте в сотейник 60 г манної крупи та 90 г цукру. Влийте свіжий сік 1 великого цитрусового і воду. Варіть крем до загусання на невеликому вогні, постійно помішуючи його. Коли він трохи охолоне, пробийте його до однорідності, використовуючи занурювальний блендер. Змастіть апельсиновим кремом коржі – і чудовий кавовий торт із насиченим цитрусовим смаком можна подавати до столу!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *