Рецепт дня: Домашнє морозиво на жовтках

Ніжний вершковий пломбір – один із найяскравіших десертів дитинства. Спогади про нього викликають трепетну ностальгію. Але чому б не відродити колишній рецепт? Ми покажемо вам, як приготувати домашнє морозиво на жовтках.

По-перше, десерт робиться досить легко. Знадобиться лише 5 простих інгредієнтів. По-друге, приготування займе у вас максимум півгодини. Смачне морозиво на жовтках за класичним домашнім рецептом відіб’є будь-яке бажання купувати ласощі в магазині. Хіба не краса?

Складові
Цукор 400 г, Молоко 1 л, Вершкове масло 100 г, Крахмал 1 ч. л., Яйце 5 шт.

Приготування
1. Перелийте молоко в сотейник та поставте на повільний вогонь. У тепле молоко додайте вершкове масло, рубане шматочками. Доведіть суміш до кипіння.

2. Окремо змішайте цукор із крохмалем та жовтками. Розітріть інгредієнти до однорідної маси. Додайте трохи молока, щоб консистенція нагадувала рідку сметану.

3. У закипіле молоко влийте тонким струмком жовткову масу, постійно помішуючи. Знову доведіть до кипіння. Потім зніміть з вогню та помістіть сотейник у холодну воду. Постійно помішуйте суміш, доки вона не стане теплою.

4. Залишіть суміш у холодній воді до її повного остигання. Періодично помішуйте. Розлийте масу по формах і відправте в морозилку до повної заморозки.

Подавайте готове морозиво зі свіжими фруктами чи ягодами. Також можна прикрасити десерт тертим шоколадом чи кокосовою стружкою. До універсального пломбір підійде абсолютно все. Смачного!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *