Спробувавши цей супчик одного разу, захочете готувати його знову і знову. Він густий, неймовірно ароматний, ситний та смачний. В Угорщині він є в меню практично кожного закладу та по-місцевому називається «Боб левеш». Його готують як удома, так і на природі, наприклад, у величезному казані для великої компанії. Виходить дуже оригінально та автентично.
Загалом угорська кухня славиться своїми кулінарними винаходами. Чого тільки вартий їхній яловичий суп-гуляш та токайські вина з нотками меду. Однак сьогодні ми розповімо про не менш знамениту страву, а саме про класичний угорський суп із квасолею та копченостями. Рецепт досить цікавий та нескладний!
Щоб посилити смакові якості цього супу, перед варінням реберця потрібно обсмажити прямо в каструлі або казанку. З розтопленим жиром страва стане набагато інтенсивнішою за смаком. Томати можна використовувати як свіжі, так і консервовані. З останніми суп придбає доречний кислуватий присмак. Приємних кулінарних експериментів!
Складові
Копчені свинячі ребра 500 г, Мисливські сосиски 4 шт., Консервована квасоля 350 г, Болгарський перець 1 шт., Консервовані помідори 300 г, Морква 1 шт., Цибуля 1 шт., Часник 2 зуб., Лавровий лист 2 шт., Чорний перець (мелений) за смаком, Паприка 1 ч. л., Перець гострий 1 шт., Петрушка 1 пуч., Сіль 1 ч. л., Цукор 1 ст. л.
Приготування
1. Насамперед відваріть копчені ребра. Варити їх потрібно 30 хвилин від моменту закипання.
2. Потім витягніть їх з бульйону, відокремте м’ясо від кістки і наріжте його порційно. Підсмажте цибулю до прозорості. Потім додайте в сковороду нарізані кругляшками мисливські ковбаски. Через 5 хвилин додайте нарізану кубиком моркву.
3. Всипте нарізаний болгарський перець із подрібненими помідорами. Перемішайте і тушкуйте разом під кришкою 5 хвилин.
4. Всипте сухі приправи, розмішайте і залиште на пару хвилин на середньому вогні.
5. Засмажку викладіть у бульйон від ребер. Киньте лавровий листок, видавіть часник. Якщо любите картоплю, можете також нарізати пару штук.
6.Поверніть м’ясо з ребер у бульйон. Зачекайте, поки страва закипить. Через 10 хвилин додайте в суп консервовану квасолю, гострий перець і посоліть до смаку.
7. Ще через 10 хвилин додайте дрібно нарізану зелень. Перемішайте. Накрийте кришкою, приберіть з плити і дайте настоятися 15 хвилин.
Подавайте цю страву зі свіжим житнім хлібом або з часниковими пампушками. Деякі додають наприкінці сметану: так суп виходить ніжнішим, не таким гострим.