Якщо вам встигла набриднути класична шарлотка, представляємо вашый увазі розкішний яблучний пиріг із суфле. Це напрочуд смачна випічка, від дивовижного аромату якої голова може піти обертом.
Складається такий апетитний пиріг з розсипчастого тіста, соковитого яблучного прошарку і ніжного крему. Поєднання цих трьох складових неймовірно вдале. Важко уявити найкращу комбінацію.
Фішка цієї фантастичної випічки в повітряному кремі, для приготування якого потрібні звичайні інгредієнти. Важливо лише ретельно збити яєчні білки до міцних піків, і вважай, що справу зроблено. Зробити це можна навіть без міксера. Ви отримаєте пишну піну і за допомогою звичайного вінчика.
Складові
Яйце 2 шт., Цукор 120 г, Розпушувач 1 ч. л., Ванільний цукор 1 ч. л., Пшеничне борошно 250 г, Вершкове масло 90 г, Сіль 1 брыб., Яблуко 500 г, Лимонний сік 3 ст. л., Сметана 400 г, Кукурудзяний крохмаль 30 г.
Приготування
1. З’єднайте пшеничне борошно з розпушувачем і сіллю. Додайте нарізане невеликими шматочками охолоджене вершкове масло. Перетріть все в крихту. Відокремте від неї третину. Покладіть меншу частину крихти в пакет і відправте в морозилку на 15 хвилин.
2. Відокремте білки від жовтків. Додайте до жовтків 40 г цукру. Ретельно перемішайте. Влийте яєчну суміш до пшеничного крихти. Добре все перемішайте до однорідності. Застеліть форму для випікання пекарським папером. Викладіть у неї більшу частину тіста, формуючи бортики. Надішліть форму в холодильник на 20 хвилин.
3. Приготуйте фруктову начинку. Промийте яблука. Видаліть насіння і наріжте кубиками фрукти. Додайте до яблук лимонний сік. Добре перемішайте.
4. Викладіть яблука на сковороду. Додайте до них 40 г цукру. Добре все перемішайте. Тушкуйте фрукти на невеликому вогні протягом 10 хвилин, активно помішуючи.
5. Приготуйте крем-суфле. У глибокій ємності з’єднайте яєчні білки з 40 г звичайного та 1 ч. л. ванільного цукру. Збийте до стійких піків. Додайте сметану та кукурудзяний крохмаль. Збийте все до пишної однорідної маси.
6. У форму з тыстом викладіть яблука, що охолонули, рівномірно їх розподіляючи. Зверху помістіть крем-суфле, вирівнюючи його лопаткою. Присипте пшеничною крихтою верх пирога.
7. Выдправте форму в розігріту до 170 градусів духовку на 40-45 хвилин. Готово!
Як тільки ви дістанете пиріг із духовки, його пишнота може вразити. Через кілька хвилин, коли верхівка трохи охолоне, випічка осяде. Попри це десерт не втратить своєї повітряної текстури.