Рецепт дня: Салат із кабачків із плавленим сиром

На те, щоб подати до столу розкішну закуску, не потрібно витрачати багато часу. Наріжте пару овочів кубиком і додайте плавлений сир для ніжності смаку. 15 хвилин – і апетитне блюдо готове! Ароматний салат із кабачків із плавленим сиром можна презентувати гостям.

Для отримання максимально смачного результату рекомендуємо приготувати спеціальну заправку. Вам знадобляться кілька зубчиків часнику, олія, гірчиця в зернах і, звичайно ж, сметана. Поєднавши всі ці інгредієнти, ви отримаєте ідеальну добавку до такої страви.

Щоб салат мав чудовий смак, радимо брати молоді овочі. Адже вони мають ще дуже тонку шкірку, яку не доведеться видаляти перед початком приготування.

Складові
Кабачок 2 шт., Плавлений сир 2 шт., Петрушка 0,25 пуч., Кріп 0,25 пуч., Діжонська гірчиця 1 ст. л.,  Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Сметана 3,5 ст. л., Соняшникова олія 1 ст. л. , Часник 2 зуб.

Приготування
1. Добре промийте кабачки. Видаліть плодоніжки. Наріжте їх дрібним кубиком. Перекладіть овочі у глибоку ємність. Залийте нарізані кабачки киплячою водою.

2. Додайте трошки солі і перемішайте. Залишіть кабачки на 10 хвилин при кімнатній температурі. Натріть на тертці плавлені сирки. Промийте петрушку та кріп. Обсушити їх. Дрібно наріжте зелень.

3. Приготуйте заправку. Очистити часник. Пропустіть через прес. Додайте часник до сметани. Посоліть і поперчіть. Додайте гірчицю в зернах та олію. Змішайте всі інгредієнти до однорідності.
4. Відкиньте кабачки на сито. Зачекайте, доки стече вся вода. Перекладіть кабачки в миску. Додайте до них плавлений сир, зелень та сметанну заправку. Ретельно перемішайте. Готово!
За бажанням ви можете заправити салат із кабачків майонезом. Але попереджаємо, що пікантна заправка зі сметани з гірчицею надає цій страві фантастичного смаку. До того ж така закуска виходить менш калорійною, ніж з майонезом.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *