Рецепт дня: Вечеря з курячого філе

Добре готувати страви «все в одному»: склали інгредієнти в одну сковороду, і за годину готово. Такі рецепти ідеально підходять для зайнятих будніх вечорів. Менше прибирання та миття посуду означає більше часу для себе та для своєї родини. Тому повноцінна вечеря з курячого філе точно стане постійним гостем на вашому столі.

М’ясо курки – дієтичне, крім того, воно є джерелом легкозасвоюваних білків, вітамінів та мінералів. Ну і готується воно швидше за будь-який інший вид, що, на нашу думку, найістотніша його перевага. Звичайно, одним курячим філе ситий не будеш. Крім нього в цьому рецепті є картопля, велика кількість прянощів і яєчно-сметаний соус. Звучить апетитно, чи не так? Давайте приступимо до приготування!

Складові
Цибуля 1 шт., Картопля 3 шт. ,Соняшникова олія 2 ст. л., Сіль до смаку, Червоний перець мелений за смаком, Орегано до смаку, Чорний перець (мелений) до смаку, Куряче філе 2 шт., Яйце 2 шт., Сметана 200 г, Карі 1 ч. л., Сушена м’ята 1 ч. л., Помідор 1 шт., Чеддер100 г, Зелена цибуля за смаком.

Приготування
1. Наріжте цибулю півкільцями, картоплю – кружальцями.

2. Налийте у форму для запікання 1 ст. л. олії. Викладіть нарізану цибулю, а потім картоплю. Полийте ще однією столовою ложкою соняшникової олії. Посоліть, посипте орегано і червоним і чорним перцем на смак.

3. Наріжте куряче філе на великі кубики. Приправити сіллю, перцем, орегано, все перемішайте.

4. З’єднайте яйця, сметану, каррі, м’яту та 1 ч. л. солі. Збийте вінчиком до однорідності.

5. Викладіть шматочки курячого філе у форму для запікання поверх картоплі, рівномірно полийте яєчно-сметанной сумішшю. Накрийте пергаментом, потім фольгою.

6. Випікайте у розігрітій до 200 градусів духовці 40 хвилин.

7. Наріжте помідор на кружечки і натріть чеддер на тертці.

8. Через вказаний час вийміть страву з духовки, посипте тертим сиром, зверху викладіть помідор, посоліть. Відправте запікатися ще на 10 хвилин. Перед подачею посипте подрібненою зеленою цибулею.

Апетитна вечеря з курячого філе готова! Спробуйте, страва виходить дуже смачною та ніжною.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *