Рецепт дня: шарлотка з полуницею

Шарлотка — це класичний пиріг, який найчастіше готують з яблуками, але не менш смачною вона виходить зі свіжою полуницею.

Щоб десерт вийшов ніжним, обов’язково добре збийте яйця з цукром. Пишне тісто, соковита ягода, яка просочить бісквіт своїм ароматним соком, просто тануть у роті.

Інгредієнти:

  • полуниця 200 г
  • борошно 150 г
  • цукор 150 г
  • яйця 3 шт.
  • розпушувач 0,5 ч. л.
  • сіль
  • цукрова пудра

Приготування:

  1. Полуницю вимийте під проточною водою, обсушіть і наріжте на половинки.
  2. Збийте міксером яйця із цукром у пишну піну. Додайте частинами просіяне борошно з розпушувачем і обережно перемішайте лопаткою в одному напрямку. Вилийте половину тіста у форму, зверху розкладіть половинки полуниці і залийте тістом.
  3. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 25-30 хвилин до золотистого кольору. Готовність перевірте дерев’яною шпажкою. Акуратно викладіть шарлотку на решітку. Дайте трохи охолонути, перекладіть на блюдо і посипте цукровою пудрою.

Поради:

У тісто за бажанням можна додати одну чайну ложку ванільного цукру.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *