Рецепт дня: Маринований часник

Про користь часнику батьки, а також наші бабусі та дідусі твердили нам змалку. А все тому, що часник – цілющий овоч, який відмінно підвищує імунітет. Та й з погляду кулінарії він заслуговує на велику увагу. По-перше, через універсальність його застосування. А по-друге, через пікантний смак.

Окремо виділимо маринований часник, який є чудовою альтернативою свіжому продукту. До речі, він не має такого сильного запаху. Тому якщо ви їсте його з ранку, можна сміливо вирушати потім на роботу. Ну а головне – ніжний смак. Спробуйте вам сподобається!

Складові
Часник 1 кг, Вода 600 мл, Цукор 4 ст. л., Чорний перець (горошком) 7 шт., Гвоздика 10 шт., Оцет 3 ст. л., Сіль 2 ст. л.

Приготування
1. Очистіть часник і поділіть його на зубчики.

2. Візьміть каструлю, влийте до неї воду, додайте цукор, сіль, гвоздику та перець горошком. Прокип’ятіть, зніміть з вогню і влийте оцет. Візьміть чисту банку ємністю 0,5 л. Викладіть зубчики та залийте підготовленим маринадом.

3. Закрийте кришкою. Відправте банку в темне прохолодне місце, але не в холодильник.

Через 2 місяці вже можна буде ласувати маринованим часником власного приготування. Він виходить неймовірно смачним та ніжним. Варто приготувати бодай раз у житті. До речі, якщо додати в банки свіжий нарізаний буряк, то часник вийде червоним.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *