Рецепт дня: Холодник з малосольними огірками

Холодник (або холодний суп із буряком) з малосольними огірками – це щось середнє між класичним холодником і знаменитою окрошкою. Ця страва чудово прикрасить спекотний літній день. Охолоджуючий і освіжаючий холодний суп із кислого молока найкраще подавати з житнім хлібом.

Якщо вам трапляться огірки з товстою шкіркою, краще зрізати її. Спробуйте приготувати холодник не зі звичайним часником, а із солоним. Це надасть незвичайний та цікавий смак страві.

Складові
Кефір 400 мл, Буряк 2 шт., Огірки малосольні 3 шт., Часник 1 зуб., Кріп 1 пуч., Газована вода до смаку,  Сіль та чорний мелений перець до смаку.

Приготування
1. Добре вимийте буряки, загорніть у фольгу і випікайте близько 40 хвилин у духовці при 200 °С. Остудіть холодною водою, очистіть і наріжте маленькими кубиками.

2. Наріжте огірки маленькими кубиками. Змішайте підготовлені інгредієнти, влийте кисле молоко, додайте сіль і перець. Добре перемішайте і відправте в холодильник на 3-4 години, щоб інгредієнти настоялися.

3. Перед подачею розбавте заготовку для супу холодною газованою водою.

Для приготування холодника не потрібно багато продуктів і більше часу. Потрібно зробити заготівлю, а потім просто розводити її газованою водою! Записуйте рецепт, щоб врятуватися у дуже спекотні дні.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *