Рецепт дня: Домашній квас за 6 годин

Сьогодні ми розповімо про дійсно гідний напій із простих продуктів. Особливо добре його готувати в спеку — вгамує спрагу на всі 100%. І якщо говорити про смак, то домашній квас за 6 годин такий самий, як продавався раніше з бочки.

Щоправда, є в ньому один секретний інгредієнт, який надає готовому напою особливого пікантного післясмаку, — цикорій. Такий швидкий квас допоможе, коли плануєте вилазку вихідного дня на природу, поїздку на дачу або в інше місто. Кількість інгредієнтів розрахована на 5 літрів готового напою. Вистачить усім, ще добавки захочеться!

У рецепті нижче вказані сухі швидкорозчинні дріжджі. Але ви можете замінити їх і живими у співвідношенні 1 : 3. Через 6 годин квас буде готовий до вживання, але для повноти смаку ми рекомендуємо дати йому настоятися ще ніч або добу. Такий домашній квас виходить ароматний, у міру солодкий, із карамельними нотками. Його можна легко використовувати як основу для окрошки.

Складові
Вода 5 л, Цикорій 2 ст. л., Лимонна кислота 1,5 ч. л., Цукор 650 г, Сухі дріжджі 5 г

Приготування
1. Візьміть велику (краще емальовану) каструлю на 6-7 літрів. Вилийте у неї підготовлену воду.

2. Додайте лимонну кислоту, цикорій та цукор. Добре перемішайте, поставте на плиту і доведіть до кипіння. Потім зніміть з вогню і охолодіть до теплого стану.

3. Тепер введіть дріжджі та поставте для бродіння на 4–5 годин у тепле місце. Згодом на поверхні повинна утворитися піна.

4. Тепер спробуйте напій на смак, він повинен нагадувати квас, тільки теплий.
5. Перелийте рідину по пляшках  і поставте в холодильник до повного охолодження. Порада: краще витримати такий домашній квас не менше доби, але, якщо не терпиться, можна пити відразу.

Спробуйте цей рецепт, і ви більше ніколи не купуватимете квас у магазині. Готувати такий напій — простіше нікуди, а смак у нього просто невимовний.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *