Рецепт дня: Натуральний грушевий лікер

Груші цього року дали щедрий урожай. З них можна напекти пирогів і закрити консервацію на зиму. А також приготувати дещо зігріваюче на зиму –  грушевий лікер на майбутні свята. Цей напій виходить таким смачним, що навіть друзі попросять відкласти їм кілька пляшечок!

Цей рецепт грушевого лікеру особливо стане в нагоді тим, хто теж дивується через ціни на алкоголь.  Щоб запастись напоями до новорічних свят, можна цілу зарплату залишити у магазині. Але приготування домашнього лікеру коштуватиме вам значно дешевше.

Приготуйте грушевий лікер у домашніх умовах, щоб точно бути впевненими у якості та смаку продукту. Напій виходить у міру солодким, не приторним, з яскраво вираженим грушевим ароматом. Ідеальний супровід для веселих посиденьок!

Складові
Груша 500 г, Лимон 1 шт., Цукор 250 г, Гвоздика за смаком, Кориця за смаком, Горілка 500 мл.

Приготування
1. У банку змішайте очищену від серцевини і нарізану грушу, цукор, цедру лимона, гвоздику і корицю. Залийте інгредієнти горілкою.

2. Закрийте банку кришкою, струсіть її добре, щоб перемішати інгредієнти. Заберіть тару на 1 тиждень у темне місце. Раз на день струшуйте банку. Після закінчення тижня процідіть лікер у пляшку.

Складніше дочекатися, поки натуральний грушевий лікер настоїться. Щодня хочеться зняти пробу напою! Продукт виходить у міру міцним – близько 20°. Якщо ви бажаєте приготувати міцний алкогольний напій, у якому буде 40 °С, заливайте груші не горілкою, а чистим спиртом.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *