Груші цього року дали щедрий урожай. З них можна напекти пирогів і закрити консервацію на зиму. А також приготувати дещо зігріваюче на зиму – грушевий лікер на майбутні свята. Цей напій виходить таким смачним, що навіть друзі попросять відкласти їм кілька пляшечок!
Цей рецепт грушевого лікеру особливо стане в нагоді тим, хто теж дивується через ціни на алкоголь. Щоб запастись напоями до новорічних свят, можна цілу зарплату залишити у магазині. Але приготування домашнього лікеру коштуватиме вам значно дешевше.
Приготуйте грушевий лікер у домашніх умовах, щоб точно бути впевненими у якості та смаку продукту. Напій виходить у міру солодким, не приторним, з яскраво вираженим грушевим ароматом. Ідеальний супровід для веселих посиденьок!
Складові
Груша 500 г, Лимон 1 шт., Цукор 250 г, Гвоздика за смаком, Кориця за смаком, Горілка 500 мл.
Приготування
1. У банку змішайте очищену від серцевини і нарізану грушу, цукор, цедру лимона, гвоздику і корицю. Залийте інгредієнти горілкою.
2. Закрийте банку кришкою, струсіть її добре, щоб перемішати інгредієнти. Заберіть тару на 1 тиждень у темне місце. Раз на день струшуйте банку. Після закінчення тижня процідіть лікер у пляшку.
Складніше дочекатися, поки натуральний грушевий лікер настоїться. Щодня хочеться зняти пробу напою! Продукт виходить у міру міцним – близько 20°. Якщо ви бажаєте приготувати міцний алкогольний напій, у якому буде 40 °С, заливайте груші не горілкою, а чистим спиртом.