Рецепт дня: Маринований гострий перець у банках

Кожна господиня зберігає перець на власний розсуд: хтось сушить, хтось консервує в банки! Ми пропонуємо обрати другий спосіб: взимку маринований гострий перець здатний перетворити будь-яку страву на пікантний частування. Із задоволенням поділимося рецептом із вами. Можливо, він стане і вашим улюбленим.

Пропорції, зазначені нижче, розраховані на чотири літрові банки. Із власного досвіду можемо стверджувати, що найсмачнішим виходить перець сорту Індійський слон, хоча можете брати навіть зелений. До смаженої картоплі, домашньої піци він підходить ідеально!

Інгредієнти
Перець чилі 1 кг, Часник 3 шт., Вода 3 л, Оцет 300 мл, Цукор 300 г, Сіль 150 г, Соняшникова олія 75 мл, Гвоздика 8 шт., Перець запашний 8 шт., Лавровий лист 4 шт., Діжонська гірчиця 60 г.

Приготування
1.  Вимийте та обсушіть гострий перець, акуратно видаліть плодоніжки. Наріжте часник часточками.

2. У заздалегідь стерилізовані банки покладіть перець і часточки часнику, додайте в кожну банку 1 лавровий лист і 15 г насіння гірчиці. Накрийте банки кришками.

3.  Змішайте всі інгредієнти для маринаду (воду, 9% оцет, соняшникову олію, сіль, цукор, запашний перець і гвоздику) у великій каструлі. Доведіть суміш до кипіння.

4.  Залийте банки гарячим маринадом. Стерилізуйте банки в окропі протягом 10 хвилин.

5. Щільно закрутіть кришки на банках. Переверніть банки вгору дном, накрийте і залиште до повного охолодження.
Маринований гострий перець – це чудовий спосіб зберегти смакові якості та гостроту овочів на зиму. Цей рецепт простий у виконанні та гарантує, що ви отримаєте смачний та ароматний продукт, який чудово доповнить ваші страви у холодну пору року. Приємного апетиту!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *