На Дніпропетровщині покарали керівництво елеватора за забруднення повітря

У Павлоградському районі притягують до кримінальної відповідальності керівництво одного з елеваторів, який протягом кількох місяців забруднював атмосферне повітря. Про це повідомляється у матеріалах Павлоградського міськрайонного суду.

Про це повідомляє  “Відомо”.

Зазначається, у період з вересня 2019 року по лютий 2020 року службові особи допустили недбалість щодо охорони навколишнього природного середовища, а саме стосовно викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Судом встановлено, що між двома підприємствами укладено договори купівлі-продажу нерухомого майна, а саме комплексу будівель та споруд елеватора, в яких встановлені стаціонарні джерела викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Інспекція здійснила планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ТОВ та за її результатами склала акт, в якому зафіксовано, що ТОВ здійснює викиди забруднюючих речовин понад встановлені норми або без відповідного дозволу, чим порушено вимоги ст. 10,11 Закону України “Про охорону атмосферного повітря”.

Через недбалість керівництво підприємства сплатить штраф. Розмір відшкодування збитків за наднормативний викид складає 466 358, 07грн.

Триває слідство .

Зауважимо, зерновий пил у повітрі є не тільки шкідливим для здоров’я людей, а й вибухонебезпечним. А той, що осів на будівельних конструкціях та обладнанні, – пожежонебезпечним.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *