Юні камʼянчани сяяли на болгарському узбережжі

Безперечно, діти Камʼянського, як і всі маленькі українці, дуже талановиті, активні та цілеспрямовані. І навіть у літню пору, під час канікул, вони займаються спортом, самовдосконалюються та розвиваються. А також демонструють свої досягнення не тільки в рідному місті, а й по всій Україні та навіть за її межами. Так своїми досягненнями з нами поділився танцювальний колектив нашого міста «Loud kids», який нещодавно побував на фестивалі у Болгарії та повернувся звідти з нагородами.

Танцювальна команда «Loud kids» – вихованці студії танців «Matey team», яка знаходиться у Камʼянському на вул. Медичній, 2Е. Студія носить ім’я тренерки-засновниці Ганни Матей та існує близько трьох років. Тут викладають естетичну гімнастику, хіп-хоп, К-pop (кей-поп, молодіжні корейські танці), а також стретчінг (розтяжка) для дорослих. Наразі у студії займається близько 60 юних вихованців і вони вже демонструють неабиякі результати. Наприклад, цього року танцівники студії, команда «Loud kids», отримали гран-прі камʼянського Відкритого фестивалю з хореографічного мистецтва «SUMMER WOW-FEST», який проходив у червні в кіноконцертному залі «Мир». Також ця команда, яка існує лише два роки, отримувала перемоги на танцювальних заходах у Львові та Дніпрі. А цього разу попрямувала підкорювати Болгарію.

Останні декілька років Український танцювальний багатожанровий фестиваль «Ukranian Dance Front», на який відправились камʼянчани, проходив у Львові. Але цього року гранд-фінал фестивалю було вирішено перенести до Болгарії, до курортного міста Албена. Це дозволило відправити всіх учасників подалі від війни, а також забезпечити їм незабутню подорож та чудовий відпочинок.

Протягом року 11 відбіркових турів фестивалю проходили у багатьох містах України, таких як Львів, Одеса, Чернівці, Дніпро, Київ, Вінниця і Тернопіль. Колектив з Камʼянського пройшов відбір у Львові наприкінці травня та виявився у когорті найкращих. Наші танцівники набрали достатню кількість балів і пройшли у гранд-фінал.

На фіналі у Болгарії зібралося близько 500 учасників з усієї України. Наша команда у складі 10 танцівників віком 7-9 років та один сольний учасник були єдиними з Дніпропетровської області. Оцінював майстерність учасників унікальний зоряний склад незалежних суддів – танцювальні зірки популярних телепроєктів і топ-хореографи України та Болгарії. Це Ілона Гвоздьова, українська танцюристка і хореограф, учасниця телевізійного талант-шоу «Танцюють всі!»; Remi Toin – хіп-хоп танцівник із Софії, а також Ангеліна Забеліна – хореограф, танцівниця, засновниця танцювальної компанії у Варшаві, фіналістка «World of dance» Америка, Лос Анджелес, працювала з такими артистами як: THE RASMUS, Kalush & Orchestra, Океан Ельзи, KOLA, SKOFKA, Kozak Siromaha та інші… Тож хореографічний захід відбувався дійсно на високому рівні.

Камʼянські зірочки виступили на фестивалі 7 серпня. Показавши неймовірно драйвовий номер, колектив «Loud kids» посів друге місце у номінації  «сучасний стріт-танець» у віковій категорії 6-9 років. А сольний танцівник Микита Пустовий виборов 4 місце в сольному номері і 2 місце в імпровізації (номінація  «сучасний стріт-танець», 9-11 років). Також камʼянчани настільки сподобались членам журі, що їх запросили виступити у гала-концерті, який відбувся 8 серпня на березі моря. У цей день Камʼянське звучало на всю Албену, поділилася враженнями тренерка Ганна.

Юні танцівники провели в Албені тиждень. За цей час вони встигли не тільки виступити на фестивалі, а й накупатися в морі, відвідати аквапарк, прогулятися курортним містом,  побувати на декількох танцювальних майстер-класах, і звісно ж, знайти нових друзів.

Поділилася з нами Ганна Матей і планами на майбутнє. А вони, чесно кажучи, досить амбітні. Наступна мета колективу – участь у Чемпіонаті світу з хіп-хопу, який відбудеться в Америці наступного літа. Звісно, до цієї мети йти дуже важко, необхідно буде пройти відбір, який відбудеться у Києві навесні 2025 року та посісти одне з трьох призових місць, щоб представити Україну на світовому рівні. А ще врахувати досить дороговартісну фінансову складову. Тож побажаємо талановитим камʼянчанам натхнення, успіху та здійснення мрій!

 

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *