До уваги жителів Кам’янського: відключення світла можуть повернутися наступного тижня

Україна наступного тижня може повернутися до застосування графіків відключень електроенергії через спекотну погоду та зростання споживання електрики. 

Про ситуацію, що склалася, повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Грищук.

За її словами, починаючи з вихідних прогнозується значне підвищення температури та зростання споживання електроенергії.

“Те, що ми спостерігатимемо наступного тижня, може призвести до того, що енергетикам доведеться застосовувати графіки відключень”, – сказала заступниця міністра енергетики.

Гринчук відмітила, що енергетики проводять ремонтну кампанію на всі енергооб’єктах, і скоро планується ввести у роботу додаткові потужності генерації.

Заступниця міністра попросила українців розумно та економно використовувати електроенергію, особливо у години пікових навантажень. Вона також звернулася до бізнесу з проханням активно імпортували електроенергію, щоб убезпечити себе від відключень.

Нагадаємо, графіки відключень електроенергії в Україні не застосовуються з 30 липня. Це стало можливим через вихід з ремонту двох блоків атомних електростанцій та зниження температури. Максимальний час відключень був у липні, коли в Україні спостерігалася спека, а температура піднялася до 40 градусів.

За прогнозом синоптиків, у серпні такої спеки не очікується. Максимальна температура буде не більше 37 градусів тепла.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *