У серпні починається сезон консервації огірків. Найчастіше їх засолюють, але це не єдиний спосіб. Рекомендуємо заготовити солодкі мариновані огірки – вони завжди виходять хрусткими, з яскравим пікантним смаком. Така консервація завжди буде “нарозхват” за будь-яким столом.
Інгредієнти:
- огірки – 2 кг;
- корінь хрону – 10 г;
- часник – 4 шт;
- листя смородини – 4 шт;
- листя вишні – 2 шт;
- лавровий лист – 4 шт;
- перець чорний горошком – 15 шт;
- цукор – 5 стол. л.;
- сіль – 3 стол. л.;
- оцет 9% – 4 стол. л.;
- вода – 2 літри.
Рецепт розрахований на 2 банки об’ємом 1 літр. Щоб солодкі огірки на зиму добре приготувалися, відбирайте плоди завдовжки не більше 10 см. Якщо хочете додати гостроти страві, то покладіть у кожну банку по половині перцю чилі.
Приготування
1. Огірки ретельно вимийте, обріжте кінчики та залийте холодною водою. Замочуйте овочі 2-3 години, щоб вони стали хрусткими. Потім злийте воду.
2. Банки для консервації простерилізуйте в духовці або мікрохвильовці, або просто промийте з милом.
3. У банки порівну розкладіть листя вишні та смородини, зубчики часнику та іншу зелень за смаком, а також по одному лавровому листу. Потім щільно утрамбуйте огірки.
4. У каструлі закип’ятіть воду і залийте в банки на 15 хвилин, прикривши кришками. Потім злийте окріп назад у каструлю і ввімкніть вогонь. Додайте решту лаврових листів, перець, сіль, цукор і оцет. Варіть маринад 5 хвилин і знову влийте в банки.
5. Готові огірки солодкі на зиму закатайте прокип’яченими кришками і переверніть догори дном. Накрийте теплою ковдрою і залиште до повного охолодження. Зберігайте консервацію в темному прохолодному місці.