Рецепт дня: Гороховий суп-пюре

Горох – досить специфічна крупа, яку не всі люблять в супі. Пропонуємо вам приготувати ароматний і наваристий гороховий суп, який із задоволенням будуть їсти навіть діти. Розварений горох надає страві шовковисту структуру. Ніжний суп добре доповнять хрусткі сухарики.

Готувати його можна на курячому бульйоні, або на овочевому в пісному варіанті. Воду для супу беріть бутильовану, щоб горох добре розварився.

Інгредієнти:

  • курка – 250 г;
  • вода – 2 л;
  • горох сушений – 200 г;
  • картопля – 300 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • соняшникова олія – 3 ст. л.;
  • хліб – 5 скибочок;
  • зелень для прикраси;
  • приправа хмелі-сунелі – 1 ст. л.;
  • сіль, перець мелений за смаком.

Приготування:

1. З будь-яких частин курки зварити бульйон 40-60 хвилин на мінімальному вогні, знімаючи піну. М’ясо витягнути і залишити остигати. Нарізати м’ясо невеликими шматочками. Горох промити кілька разів і замочити на 5-6 годин. Замочена крупа краще розварюється в супі.

2. Скибочки хліба нарізати кубиками і викласти в пакет. Додати чайну ложку солі і столову ложку хмелі-сунелі. Зав’язати пакет і струсити кілька разів, щоб сухарики вкрилися спеціями. Потім знову розв’язати кульок, влити ложку соняшникової олії і знову потрясти хліб. Викласти підготовлені кубики на деко або на гарячу суху сковороду, і готувати 10-50 хвилин в духовці або на плиті.

3. Цибулю і моркву довільно нарізати. Обсмажити овочі до готовності в сковороді з розігрітою соняшниковою олією приблизно 4-5 хвилин. У гарячий курячий бульйон викласти горох і варити до готовності. Час приготування гороху займає 30-60 хвилин в залежності від сорту.

4. Додати в каструлю з бульйоном і горохом картоплю, і варити ще 15 хвилин. Потім викласти в суп овочеву зажарку, сіль і спеції, варити все разом ще 5 хвилин і вимкнути вогонь.

5. Для приготування пюре в гарячий суп занурити блендер і перебити все до однорідності. За бажанням в страву можна влити вершки або додати тертий сир.

6. Готовий гарячий суп-пюре розлити по тарілках і викласти в нього шматочки курки. Посипати рубаною зеленню. До супу подати домашні сухарики.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *