Рецепт дня: Імбирне морозиво

Морозиво домашнє приготувати не так складно, як здається. Для цього не потрібні ні спеціальні пристрої, ні якісь секретні технології. Смачний, а головне, натуральний десерт можна приготувати з молока або з додаванням вершків – виходить справжній пломбір.

Не любите шоколадний – приготуйте звичайний пломбір. Імбир та лимон надають цьому десерту просто чарівний смак.

Інгредієнти:

молоко домашнє незбиране (або з найвищим % жирності) – 600 г; цукор – 150 г; яєчні жовтки – 6 шт.; борошно – 2 ч.л.; корінь імбиру (тертий) – 30 г; цедра лимона – 1 ч. л.; м’ятний лікер (за бажанням) – 1 ст. л.

Приготування:

1. Закип’ятіть молоко, зніміть із вогню. додайте тертий корінь імбиру та цедру лимона, залиште на 15-20 хвилин. Процідіть молоко.

2. Збийте яєчні жовтки з цукром добіла, додайте борошно, перемішайте. З’єднайте проціджене молоко з яєчними жовтками та поставте на водяну баню. Нагрівайте суміш, постійно помішуючи, поки вона не загусне.

3. Зніміть з вогню, додайте за бажанням м’ятний лікер, добре перемішайте, перелийте в контейнер, дайте охолонути, накрийте кришкою і відправте в морозилку на 8 годин. Дістаньте, пробийте блендером ще раз до однорідності та поставте в морозилку ще на 1-2 години.

Подавайте із тертим шоколадом.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *