Рецепт дня: Ароматне м’ятне печиво

Влітку спробуйте приготувати дуже смачні і прості в приготуванні ласощі з освіжаючим смаком. Це м’ятне печиво – рецепт його простіше нікуди. Любителі м’яти оцінять цей десерт по достоїнству. А дітей порадує насичений зелений колір без барвників.

Інгредієнти:

  • свіжа м’ята – 7-10 гілочок;
  • борошно – 300 г;
  • яйця – 1 шт.;
  • вершкове масло – 100 г;
  • цукор – 170 г (100 г в тісто і 70 г для обвалювання);
  • лимон – 1 шт.;
  • сода – 0,5 ч. л.;
  • цукрова пудра – 4 ст. л.;
  • сіль – щіпка.

Приготування:

1. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно розтануло. М’яту ретельно промийте і складіть в чашу блендера разом зі 100 г цукру. Перебийте блендером м’ятне пюре. З лимона зніміть цедру і подрібніть, а також вичавіть сік.

2. До м’ятного пюре додайте цедру лимона, яйце, сіль і соду, кілька ложок лимонного соку і розм’якшене масло. Всипте борошно і замісіть густе тісто, загорніть в харчову плівку і покладіть в морозилку на 40 хвилин.

3. Відщипніть шматочки тіста і сформуйте кульки. Обваляйте печиво спочатку в цукрі, потім в цукровій пудрі. Викладіть на деко з пергаментом. Запікайте м’ятне печиво 15 хвилин при 180°.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *