Рецепт дня: Маринований часник на зиму

Таку гостру закуску можна приготувати і залишити на зиму, або пробувати вже зараз. Маринований часник прекрасно поєднується з будь-яким м’ясом, а також з овочами, що в весняно-літній період особливо приємно. Ми розповімо, як зробити часник маринований на зиму за перевіреною технологією.

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, що можна зробити з часником на зиму або як замаринувати його так, щоб вийшло використовувати вже зараз – як закуску для шашлику.

Згідно з рецептом, у вас вийде 7 баночок часнику по 350 мл кожна.

Інгридієнти:

  • часник – 1 кг;
  • запашний перець – 14 шт;
  • лавровий лист – 7 шт;
  • парасольки кропу – 7 шт;
  • чебрець – 7 гілочок;
  • розмарин – 7 гілочок;
  • кориця – 1 паличка;
  • перець чилі – 1 шт;
  • вода – 1400 л;
  • оцет 9% – 400 мл;
  • сіль – 5 ст. л;
  • цукор – 4 ст. л.

Приготування:

1. У велику каструлю вилити літр води, висипати 3 ст.л солі і опустити туди часник, очищений від плівок. Бланшувати 1 хвилину, потім через друшляк злити воду з часнику і перекласти його в ємність з холодною водою і льодом.

2. Чебрець, розмарин і кріп промити, висушити паперовим рушником. Корицю розламати на 7 частин, нарізати перець чилі слайсами.

3. Простерилізувати банки і почати викладати в них інгредієнти. У кожній ємності повинні виявитися:

  • 2 запашних перцю;
  • 1 лавровий лист;
  • 1 парасолька кропу;
  • 1 гілочка чебрецю;
  • 1 гілочка розмарину;
  • 2 скибочки чилі;
  • шматочок палички кориці;
  • часник.

4. Далі потрібно приготувати маринад. Для цього вилийте в каструлю 400 мл води, закип’ятіть, додайте 2 ст.л солі. Всипте цукор і знову доведіть до кипіння. Варіть 2 хвилини, потім зніміть з вогню, влийте оцет і перемішайте.

5. Готовим маринадом залийте банки, закрийте кришками і ще раз простерилизуйте 7-10 хвилин. Після цього банки можна буде прибрати в тепле місце, накривши пледом, до повного охолодження.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *