Знамениті полтавські галушки просто готуються і підкорять кожного українця. Вони смачні з будь-якою начинкою або взагалі без неї. А ми пропонуємо приготувати варіант із солоним сиром.
Для цієї страви не потрібно тонко розкачувати тісто, як для вареників, або готувати складну багатокомпонентну начинку. Галушки з сиром готуються по-справжньому просто, а якщо додати шкварки, то задоволення гарантоване
Інгредієнти:
- картопляне пюре – 350 г;
- борошно – 150 г;
- яйця – 2 шт;
- сир – 100 г;
- зелень за смаком;
- сіль, перець за смаком.
Приготування:
1. Картоплю відваріть до готовності та розімніть у пюре на воді. Посоліть і поперчіть, вмішайте одне ціле яйце і жовток другого. Додайте борошно.
2. Сир перетріть через сито або розімніть товкачем. Додайте яєчний білок, сіль і перець за смаком, рубану зелень.
3. З картопляного тіста розкачайте товсту “ковбаску”. Наріжте на тонкі кружальця, розімніть руками і всередину кожного викладіть начинку. Заліпіть краї тіста і сформуйте кульки.
4. Готові галушки відваріть у киплячій воді, поки вони не спливуть (3-4 хвилини). Подавайте із засмажкою, сметаною або з вершковим маслом.