Ароматний лимонний соус ідеально поєднується з гарячою і холодною рибою, морепродуктами, стравами з птиці. Також його можна використовувати як заправку для салатів замість обридлого майонезу. Яскравий пікантний смак, свіжий аромат і простота приготування зроблять цей рецепт вашим улюбленим. З таким соусом звичні продукти смакують по-новому.
Інгредієнти:
- лимонна цедра – 2 чайн. л.;
- лимонний сік – 1 стол. л.;
- гірчиця – 1 чайн. л.;
- вершкове масло – 50 г;
- яєчний жовток – 1 шт;
- вода – 2 стол. л.;
- спеції, зелень за смаком.
Приготування:
1. Жовток і гірчицю викладіть у сотейник або каструлю з товстим дном. Влийте воду. Увімкніть мінімальний вогонь і підігрійте суміш, збиваючи вінчиком до однорідності.
2. Холодне (прямо з холодильника) вершкове масло наріжте кубиком і поступово додайте в соус при постійному помішуванні. Страва має не кипіти, а повільно булькати.
3. Лимон ретельно обмийте. Зніміть верхній шар цедри за допомогою дрібної терки. Вмішайте цедру в соус і зніміть із вогню. Влийте лимонний сік і додайте сіль, спеції, зелень за смаком. Остудіть і подавайте на стіл.