Основа смачного розсольнику – огірковий розсіл, завдяки якому над назвою самого частування довго думати не довелося.
Ми пропонуємо найкращий рецепти першої страви, яку зможе приготувати навіть господиня-початківець.
Інгредієнти:
- бульйон м’ясний – 500 мл
- перловка – 30 г
- масло вершкове – 20 г
або
- олія рослинна – 20 г
- картопля – 2-3 шт
- цибуля – 1 шт
- морква – 1-2 шт
- огірки солоні – 2-4 шт
- розсіл огірковий – 100 мл
- лавровий лист – 2 шт
- сметана – 2 ст.л
- зелень – за смаком
- сіль – за смаком
- перець чорний горошком – за смаком
Приготування:
1. Перловку перебрати, промити, залити холодною водою і варити 10 хвилин. Моркву і цибулю очистити, дрібно нарізати, обсмажити до готовності.
2. Огірки нарізати кубиками, залити м’ясним бульйоном, варити 40 хвилин. Всипати перлову крупу разом із водою, в якій вона варилася, додати нарізану картоплю і варити ще 10 хвилин.
3. Додати пасеровані овочі, варити до готовності. Наприкінці влити огірковий розсіл, посолити і довести до кипіння. Перед подачею додати сметану та дрібно нарізаний кріп.