Рецепт дня: Гарбузові деруни

Поки триває сезон гарбуза, обов’язково приготуйте гарбузові деруни – ароматні, пряні, із солодкуватим присмаком і хрусткою скоринкою. Ці ласощі обов’язково сподобаються рідним. З одного гарбуза можна приготувати близько 30 дерунів, чого вистачить на всю сім’ю. Рецепт дуже простий і доступний навіть кулінарам-початківцям.

Рекомендуємо подавати гарбузові деруни зі сметаною, йогуртом, часниковим соусом.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 300 г;
  • яйце – 1 шт;
  • борошно – 3 стол. л.;
  • сіль – 0,5 чайн. л.;
  • перець чорний мелений – дрібка;
  • приправа для картоплі – за смаком;
  • соняшникова олія – 4 стол. л.

Приготування:

1. Гарбуз почистіть, видаліть м’якоть і наріжте великими шматочками для зручності. Потім натріть на крупній тертці й відкиньте на друшляк. Відтисніть масу руками і злийте рідину, інакше під час смаження деруни розлізуться.

2. Посоліть масу, вмішайте яйце та борошно. Додайте улюблені спеції. Перемішайте до однорідності. Готове тісто має бути густим, щоб у ньому стояла ложка.

3. На сковороді розігрійте олію. Викладіть оладки ложкою і смажте по 5-7 хвилин із кожного боку. Під час смаження вироби вбирають багато жиру. Щоб прибрати зайву олію, викладіть деруни на серветки.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *