Рецепт дня: Консервована тушонка з гречкою

Тушонка з гречкою в банках стане справжнім порятунком під час відключень світла, у похідних умовах або просто коли немає часу на готування. Це повноцінний ситний обід, який достатньо лише розігріти. Така консервація просто готується і зберігається понад рік у прохолодному місці.

Інгредієнти:

  • куряче м’ясо – 4 кг;
  • гречана крупа – 900 г;
  • цибуля – 3 шт;
  • морква – 3 шт;
  • соняшникова олія – 100 мл;
  • чорний перець горошком – 36 шт;
  • лавровий лист – 12 шт;
  • сіль, перець за смаком.

Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде приблизно 12 банок об’ємом 500 мл.

Приготування:

1. Курку відваріть до готовності або підсмажте на сковороді з олією – як вам більше подобається.

2. Цибулю та моркву почистіть, наріжте середніми шматочками. Обсмажте до готовності окремо.

3. Гречку промийте кілька разів, посоліть і поперчіть за смаком, змішайте з куркою та овочами.

4. Банки для консервації помийте з содою та простерилізуйте. Розкладіть готове м’ясо, зажарку та крупу. У кожну ємність покладіть по 3 горошини чорного перцю і по 1 лавровому листу. Залийте окропом по горлечко.

Приготування в каструлі. Прикрийте банки кришками і поставте у велику широку каструлю з рушником на дні. Влийте воду по плечики банок. Увімкніть мінімальний вогонь і накрийте кришкою. Залиште тушонку з гречкою в каструлі на 5 годин. Потім вимкніть вогонь, закатайте кришки і поверніть банки в окріп до повного охолодження.

Приготування в автоклаві. Банки зі стравою прикрийте, але не закручуйте кришки. Поставте в автоклав і повністю залийте водою. Виставте температуру 110°. Тушонка з гречкою в автоклаві готується 40 хвилин. Потім закатайте кришки.

Приготування в духовці. Поставте банки в деко з водою на дні. Виставте температуру 100°. Тушонка з гречкою в банках у духовці на газу готується 4 години, в електричній – 8 годин.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *