На Дніпропетровщині сталося 19 нещасних випадків на виробництві зі смертельними наслідками (відео)

З початку року на Дніпропетровщині зареєстрували 67 нещасних випадків, пов’язаних із виробництвом. З них 19 – зі смертельним наслідком, та 33 випадки – з тяжкими наслідками.

Про це Відкритому розповів головний державний інспектор відділу з питань безпеки праці центрального регіону управління інспекційної діяльності у Дніпропетровській області Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Олександр Коваленко.

За загальною статистикою, кількість нещасних випадків, пов’язаних із виробництвом, на Дніпропетровщині дещо зменшилася порівняно з минулим роком. Але зросла кількість групових нещасних випадків: їх уже на 7% більше, ніж у 2023 році.

«Найбільшу кількість нещасних випадків ми фіксуємо на будівництві, у гірничорудній і нерудній промисловості, у сфері залізничного транспорту та соціально-культурній. Найпоширенішою причиною настання нещасних випадків є невиконання вимог інструкцій з охорони праці, недодержання їх під час виконання робіт підвищеної небезпеки. Окрім того, значна кількість нещасних випадків реєструється і внаслідок бойових дій. Один із випадків виробничого травматизму ми мали зовсім нещодавно на одному з металургійних підприємств. Там сталося обрушення плити з висоти 6 метрів. Провівши відповідну експертизу, ми виявили, що 50 років тому під час будівництва цього підприємства будівельники допустили серйозні порушення і не змонтували цю плиту за всіма вимогами безпеки. Після повного розслідування нами були надані рекомендації по загальній заміні усіх плит, а їх там декілька десятків. Це серйозні ризики для життя та здоров’я працівників підприємства”, – розповів Олександр Коваленко.

Під час воєнного стану в Україні відбулися зміни у законодавстві щодо розслідування нещасних випадків.

 

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *