До уваги бізнесменів Кам’янського: в Дії запустили нову послугу

Бізнесу спростили процедуру подачі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам охорони праці. Замість звернення до центрів Держпраці тепер документ можна заповнити єДозвіл на порталі Дія.

Як повідомили у Міністерстві економіки, проект єДозвіл є частиною комплексної послуги е-Підприємець. Подача декларації онлайн займає лічені секунди.

“Завдяки єДозволу підприємці зекономлять робочий час, який раніше витрачали на оформлення та отримання ліцензій, висновків, декларацій та інших дозвільних документів. Ці зміни будуть корисними для доволі широкого кола підприємців. Минулого року таку декларацію подали понад 13,2 тисячі підприємців, за сім місяців цього року – майже 8 тисяч. Ми очікуємо, що такий діджитал інструмент полегшить роботу бізнесу”, – пояснила перший віце-прем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Декларація відповідності матеріально-технічної бази – документ, який мають подавати до Держпраці підприємства, що оперують важкими машинами та механізмами.

Щоб подати її онлайн, потрібно:

авторизуватись на порталі Дія;
перейти в розділ “Послуги”;
знайти комплексну електронну публічну послугу “е-Підприємець” та перейти в послугу;
обрати послугу з реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці через помічника або з переліку доступних послуг у складі комплексної електронної публічної послуги “е-Підприємець”;
заповнити заяву на отримання комплексної електронної публічної послуги “е-Підприємець” та підписати заяву.

Раніше реєстрація документу могла тривати до п’яти днів, а через неправильне заповнення його могли повернути і процес доводилося починати спочатку. В єДозволі подати неправильно оформлену декларацію неможливо, оскільки всі помилки виявляються автоматично і вказуються при заповненні. Тобто якщо декларацію було прийнято, повернень не буде.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *