Фільм “Сімейний альбом” проведе історичні паралелі між Голодомором та війною в Україні (відео)

У межах Варшавського кінофестивалю відбудеться світова прем’єра документальної стрічки української режисерки Марини Ткачук “Сімейний альбом”. Це фільм про історичні паралелі між Голодомором та війною в Україні.

Фільм “Сімейний альбом” братиме участь у в секції документальних фільмів Documentary Competition.

Режисерка Марина Ткачук розповідає, що в основі стрічки лягла історія британської фотохудожниці Самари Пірс та її прадіда — австрійського інженера Александра Вінербергера, який став випадковим свідком Голодомору в Харкові 1933 року.

Йому вдалося таємно сфотографувати жертв і передати ці світлини за кордон.

“Дізнавшись про історію свого прадіда, Самара переосмислила власну творчу кар’єру і зосередилася саме на Україні, її боротьбі за незалежність. Через 90 років після подій Голодомору британська фотографиня у супроводі нашої знімальної групи вирушила на Харківщину, — туди, де жив її прадід, — аби зробити власні фотографії про війну. І цим засвідчити, що геноцид українців триває”, — додає режисерка.

фільм. уваршаві
Кадр із фільму “Сімейний альбом”. Warsaw Film Festival
фільм. уваршаві

У 2023 році фільм став одним із переможців мистецького конкурсу МПІУ на виробництво серіалів та фільмів сучасної тематики. Виробництвом займалась компанія “Гуд Монінг Дістрібьюшн”.

Музей Голодомору надав знімальній команді наукову та консультаційну допомогу, також тут відзняли останні сцени кінострічки.

За підтримки УКФ стрічку переклали та озвучили англійською, польською, німецькою, французькою та іспанською.

21 листопада, до Дня вшанування пам’яті жертв Голодомору, відбудеться українська прем’єра в “Українському домі” в Києві.

Крім того, заплановані покази та обговорення фільму на локальних заходах і фестивалях у Празі, Кракові, Вроцлаві.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *