Театр Кам’янського готує три казкові прем’єри до новорічних свят

У дні різдвяних й новорічних свят та зимових канікул Академічний музично-драматичний театр ім. Лесі Українки готує для своїх маленьких і дорослих глядачів одразу три казкові прем’єри на трьох сценах!

На Основній сцені юні відвідувачі театру побачать музичну казку за п’єсою Олександра Варуна  “БУ-РА-ТІ-НО», зустрінуться з улюбленим героєм багатьох поколінь, веселим дерев’яним бешкетником, якого витесав із поліна  старий шарманщик Карло. У виставі, над постановкою якої наразі працює заслужена артистка України Ірина Чваркова, на глядачів чекає багато музики, танців, пісень. Вони стануть свідками неймовірних пригод Буратіно та його сміливих друзів, які разом здійснили свою мрію та звільнилися з під влади злого Карабаса-Барабаса та його помічників.

На Новій сцені у святкові зимові дні на дітей чекає зустріч з героями всесвітньо відомої казкової феєрії Моріса Метерлінка “Блакитний птах”, у постановці заслуженої артистки України Марина Юрченко. Глядачі разом з братом і сестрою Тільтіль та Мітіль вирушать у фантастичну подорож на пошуки Блакитного птаха заради порятунку маленької дівчинки. Щоб оберігати відважних мандрівників, оживають і пускаються з ними в дорогу Світло, Вогонь, Вода, Хліб, Цукор, Молоко, Пес та Кіт. Таємничий, прекрасний і страшний світ, куди вони потрапляють, здається, створений із дитячих сновидінь, фантазій та мрій. Який же він насправді — цей Блакитний  птах? Де він живе, у чому його таємниця?  Як говорить дітям Фея “Треба бути сміливим, щоб бачити приховане!”

Ще одна прем’єра під час зимових свят відбудеться в Театрі ляльок на Малій сцені. В новорічній ляльковій виставі “Зимові пригоди крукоруків” за п’єсою В. Виходцевського, наймолодші глядачі театру познайомляться з кумедними лісовими мешканцями,  у яких є руки-крила, і ротик-дзьобик.  Крукоруки дуже хочуть зустріти Новий рік так, як зустрічають його люди. Вони ретельно готуються до свята, прибирають оселю і прикрашають ялинку. Аж раптом у них несподівано починають  зникати ялинкові прикраси.

Виявляється що прикраси зникають з вини Бурулькоїда, який любить смакувати бурульками й псувати новорічні ялинки. Тож тепер крукорукам доведеться боронити новорічне свято від цього дивного створіння. Ставить цю лялькову виставу запрошений з Києва режисер Марія Власова.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *