Рецепт дня: Цукати з гарбуза

Цукати – це шматочки фруктів, які потрібно варити в сиропі, а потім висушувати. Такі солодощі можна купити в магазині або приготувати вдома самостійно – так навіть корисніше. Ми розповімо, як зробити цукати з гарбуза в домашніх умовах.

Інгедієнти:

  • Гарбуз – 0,5 кг
  • Цукрова пудра – 50 г
  • Цукор – 100 г
  • Вода – 80 мл
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Сода – 1 ч. л. (на 0,5 л води)

Приготування:

1. Гарбуз розрізати, прибрати насіння, промити овоч і нарізати його кубиками середнього розміру. Викласти гарбуз в глибоку ємність, залити водою з розчиненою в ній содою. Залишити на ніч, вранці воду злити, і обсушити шматочки гарбуза на паперовому рушнику.

2. У каструлю або казан висипати цукор, влити 80 мл води, поставити ємність на плиту. Варити сироп на повільному вогні, помішуючи, до кипіння, а потім через 1-2 хвилини вимкнути.

3. Викласти гарбуз в сироп, перемішати і залишити на 3-4 години. Після цього гарбуз прибрати шумівкою, а сироп злити в іншу ємність.

4. Лимон нарізати часточками, викласти в сироп, залити ним гарбуз і довести до кипіння. Вимкнути вогонь, залишити остигати.

5. Застелити деко пергаментним папером або взяти решітку, викласти на неї шматочки гарбуза і сушити в духовці 2-3 години при 50°C. Готові гарбузові цукати обваляти в цукровій пудрі і подавати до столу.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *