Цукати – це шматочки фруктів, які потрібно варити в сиропі, а потім висушувати. Такі солодощі можна купити в магазині або приготувати вдома самостійно – так навіть корисніше. Ми розповімо, як зробити цукати з гарбуза в домашніх умовах.
Інгедієнти:
- Гарбуз – 0,5 кг
- Цукрова пудра – 50 г
- Цукор – 100 г
- Вода – 80 мл
- Лимон – 0,5 шт.
- Сода – 1 ч. л. (на 0,5 л води)
Приготування:
1. Гарбуз розрізати, прибрати насіння, промити овоч і нарізати його кубиками середнього розміру. Викласти гарбуз в глибоку ємність, залити водою з розчиненою в ній содою. Залишити на ніч, вранці воду злити, і обсушити шматочки гарбуза на паперовому рушнику.
2. У каструлю або казан висипати цукор, влити 80 мл води, поставити ємність на плиту. Варити сироп на повільному вогні, помішуючи, до кипіння, а потім через 1-2 хвилини вимкнути.
3. Викласти гарбуз в сироп, перемішати і залишити на 3-4 години. Після цього гарбуз прибрати шумівкою, а сироп злити в іншу ємність.
4. Лимон нарізати часточками, викласти в сироп, залити ним гарбуз і довести до кипіння. Вимкнути вогонь, залишити остигати.
5. Застелити деко пергаментним папером або взяти решітку, викласти на неї шматочки гарбуза і сушити в духовці 2-3 години при 50°C. Готові гарбузові цукати обваляти в цукровій пудрі і подавати до столу.