Какао – дуже смачний напій, який зігріває в прохолодний осінній день. Дуже приємно взяти какао з собою в термосі на роботу або на прогулянку. Ми пропонуємо незвичайний рецепт какао, який ви, скоріше, ніколи не пробували. Готується він дуже просто, а зігріває на цілий день.
Інгредієнти:
- 2 склянки молока;
- 100 г пюре з вареного гарбуза;
- 3 столові ложки какао-порошку;
- 50 г цукру (за смаком);
- 1/2 чайної ложки меленої кориці;
- 1/4 чайної ложки меленої гвоздики;
- збиті вершки для прикраси.
Приготування:
1. У невеликій каструлі змішайте молоко з гарбузовим пюре. Розігрійте на середньому вогні, щоб вони добре змішалися, але не доводьте до кипіння.
2. В іншій мисці змішайте какао-порошок, цукор і спеції. Поступово додайте суміш какао та спецій до гарячого молока з гарбузом, постійно помішуючи.
3. Не кип’ятіть напій, а розлийте гаряче гарбузове какао по чашках. Прикрасьте збитими вершками.