Думки з приводу: я стверджуюсь, я утверждаюсь…

Нещодавно переглядав свій сімейний альбом і знайшов у ньому своє стареньке фото з дитсадка. Робили його, скоріше за все, напередодні нового року (якого саме – не пам’ятаю) , бо усі хто на фото – в масках і костюмах. В основному, звірят. Хто – лисички, хто – зайчика, хто – котика, хто – ведмедя. Знали б ми тоді, що пройде час і діти в схожих масках і костюмах почнуть бігати по вулицях на чотирьох кінцівках , як тварини, і будуть називатися чудернацьким словом квадробери.

Чомусь згадався мультик «Мауглі», де хлопчик,  якого прийняла до себе вовча сім’я, бігає на чотирьох ногах і виє во-вовчому.  Вже й жарт до нього придумали: вовки не схотіли приймати Мауглі у свою зграю, бо він не людина, а квадробер…А пам’ятаєте фільм «Джентльмени удачі», де діти в масках свинок співають  про сірого вовка, а потім з’являється хлопчик у масці вовка і каже, що у поросятах знає толк? Може саме ці персонажі і надихнули сьогоднішніх дітей на квадробіку? Правда, на відміну від нинішніх, всі вони ходили на двох ногах.
Кажуть, таким дивним чином підлітки знімають стрес, намагаються виділитися, привернути до себе увагу.   А дорослих, які негативно їх сприймають, називають  дурними і переляканими. А ще квадробіку називають спортом, який поєднує аеробіку  і фітнес. Тільки одні займаються спортом у залі, а ці бігають по вулицях,гавкають, мурчать і навіть кусаються. Хто знає, можливо, в майбутньому біг на чотирьох стане новим олімпійським видом спорту?

Побачив по телевізору, як квадробери переходять вулицю на чотирьох кінцівках, і шкода їх стало – це ж так незручно…Кажуть, їдять вони теж, як тварини, з миски, і ходять на лоточок. Цікаво, а як вони сплять? На ліжках, чи на килимках у коридорі?

В Росії, між іншим, квадроберів вважають пропагандою деструктивної ідеології і потенційно небезпечною течією. У Держдумі навіть готують закон про заборону квадроберів. А їх батьків збираються притягувати до кримінальної відповідальності і позбавляти батьківських прав.

В нас поки що до квадроберів ставляться значно спокійніше. Психологи радять не забороняти цей рух, а краще пояснювати дітям важливість балансу в їхніх захопленнях.

Може, чим бігати вулицями на чотирьох, їм варто було б самовиражатися якось по-іншому? Наприклад, посадити дерево. Одне посаджене дерево може забезпечити чисте повітря, дати тінь і допомогти зменшити рівень CO2. Або — прибирати сміття. На кшталт “плогінгу”, коли люди займаються спортом і водночас збирають сміття на вулицях або в парках. Це ефективний спосіб привернути до себе увагу у хорошому сенсі. Що може бути крутіше за те, щоб залишити світ кращим, ніж він був?

Десь рік тому серед багатьох  підлітків, любителів японських мультиків,  був популярний Редан. Тренд, який швидко “вибухнув” і зник так само швидко. Скоріше за все, і квадробери теж переживуть свою коротку хвилю популярності, поступаючись місцем наступним тенденціям серед молоді.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *