У кожної господині траплялося – в холодильнику скисав куплений, здавалося б, нещодавно, йогурт. Викидати його шкода та й нема чого – можна приготувати шикарний апельсиновий кекс із просоченням.
Інгредієнти:
йогурт – 1 склянка;
яйця – 2 шт;
сіль – щіпка;
цукор – 1 склянка;
борошно – 1.5 склянки;
розпушувач – 2 ч.л;
апельсин – 1 маленький або половинка чи цедра;
ванільний цукор – 1 пакетик;
вершкове масло – 100 гр.
Приготування:
1. Міксером, у кухонному комбайні або вручну змішати масло і цукор. Додати яйця, цедру, ванільний цукор. Розмішати. Додати йогурт. Розмішати.
2. Змішати борошно, розпушувач і сіль. Додати в тісто. Розмішати. Викласти тісто у форму. Розігріти духовку до 180 C.
3. Пекти кекс апельсиновий вологий приблизно 35-45 хвилин. Перевірити готовність дерев’яною паличкою або зубочисткою.
Цікавий факт: ви можете не додавати цедру, а спекти апельсиновий кекс зі шматочками апельсина, дрібно нарізавши їх і додавши в тісто.
Також не зайвим буде зробити і просочення, хоча ця дія залишається на розсуд кулінара.
Якщо вирішите просочити кекс, то змішайте цукор і воду в пропорції 1:1 у каструлі, доведіть до кипіння, а потім кип’ятити на мінімальному вогні, поки цукор не розчиниться. Це займе приблизно 10 хвилин – ви побачите, що сироп потемнів. Коли він буде готовий, полити ще теплий кекс і остудити до кімнатної температури.