Моркву по-корейськи готують багато господинь, тому що ця закуска користується неймовірним попитом. Її можна подавати до столу в самостійному вигляді або готувати салати – у будь-якому разі, запастися на зиму кількома баночками морквини потрібно обов’язково.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 2 банки по 0.5 кг.
Інгредієнти:
870 гр моркви; 50 гр цукру; 25 мл рослинної олії; 25 мл 9% оцту; 3-4 зубчики часнику; 0.5 ч.л солі; 0.5 ст.л коріандру; чорний перець – на кінчику чайної ложки.
Приготування:
1. Моркву очистити, вимити, натерти на тертці для моркви по-корейськи. Часник очистити, натерти на дрібній тертці. Додати до моркви разом із цукром, сіллю, олією, перцем і коріандром, перемішати.
2. Простерилізувати банки зручним способом, викласти в них моркву.
3. Перемістити банки в каструлю, дно якої застелене рушником. Налити воду так, щоб вона не доходила приблизно 3 см до горлечок. Накрити банки кришками, довести воду до кипіння, стерилізувати банки 15 хвилин.
4. Обережно дістати їх, закрити кришками, перевернути і перевірити на герметичність. Остудити при кімнатній температурі, а потім прибрати в комору або льох.
Саме так якнайкраще готується морква по-корейськи – класичний рецепт на 1 кг матиме ті ж самі складові, тільки варіюється їхня кількість. Якщо у вас саме кілограм моркви, ви можете додати більше решти інгредієнтів.
Деякі господині, бажаючи отримати “той самий” смак, додають ключову спецію в моркву по-корейськи – рецепт із приправою передбачає, що до всіх перерахованих вище інгредієнтів ви маєте додати 1-2 ч.л покупної приправи. Робити це чи ні – ваш вибір, усе залежить від смакових уподобань.